Byla įstrigo dėl advokato | kl.lt

BYLA ĮSTRIGO DĖL ADVOKATO

Dėl balandį skandalingai "Aro" kovotojų sulaikyto advokato Aivaro Surblio sustabdytų įgaliojimų stringa kita uostamiesčio teisėsaugininkų byla. Klaipėdos apylinkės teismas negalėjo tęsti bylos, kurioje minimas žinomos atlikėjos Vilijos Pilibaitytės-Mios sutuoktinis Nerijus Antanavičius. Su kuriuo scenos žvaigždė pranešė pradėjusi skyrybų procesą.

Uždrausta dirbti

Vakar turėjęs įvykti baudžiamosios bylos nagrinėjimo posėdis buvo atidėtas. Nors šį kartą į teismo salę susirinko visi bylos dalyviai – teisiamieji N.Antanavičius, Simonas Paulauskas, Darius Petrutis.

O su Artūru Jonu Venslausku buvo pasirengta bendrauti vaizdo konferencijos būdu, nes vyras suimtas Šiauliuose.

Posėdyje nedalyvavo tik šio kaltinamojo gynėjas A.Surblys.

A.Surblys ir dar vienas asmuo išgarsėjo balandį, kai juos teko sulaikyti automatais ginkluotiems "Aro" kovotojams.

Vyrai įtariami neteisėtai rinkę informaciją apie Klaipėdos pareigūnus, kurių darbas susijęs su organizuotu nusikalstamumu, bei rengęsi sutrikdyti jų sveikatą.

Balandžio 12-ąją advokatui teismas skyrė kardomąją priemonę – mėnesiui apribojo advokato judėjimą ir užsegė jam apykoję.

Teismas taip pat priėmė sprendimą iki liepos 12-osios nušalinti A.Surblį nuo pareigų.

"Kardomoji priemonė ir įgaliojimų sustabdymas yra du skirtingi dalykai. Ikiteisminis tyrimas vyksta, ir šis žmogus yra įtariamas rengęsis pasikėsinti į kitų pareigūnų sveikatą, pasinaudodamas advokato žiniomis ir ryšiais. Jis gali būti laisvėje, bet jam draudžiama verstis advokato praktika", – aiškino Klaipėdos apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aivaras Velutis.

Pats A.Surblys draudimą jam verstis advokato praktika trims mėnesiams yra apskundęs Klaipėdos apygardos teismui, tačiau ginčas dar nėra išnagrinėtas.

Bylą kuruos šiauliečiai

Tačiau didelio susidomėjimo sulaukusi A.Surblio byla perduota Šiaulių apygardos prokuratūrai.

"Priimtas sprendimas šio ikiteisminio tyrimo priežiūrą perduoti Šiaulių apygardos prokuratūrai, siekiant skaidrumo ir objektyvumo. Juk kalbama ir apie Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorą, į kurio sveikatą norėta kėsintis", – patikslino A.Velutis.

Buvo minima, kad buvo rengtasi sutrikdyti sveikatą ne tik prokurorui, bet ir Klaipėdos apskrities policijos komisariato padalinio vadovui.

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Andrejus Mirnyj patikino, jog šiuo metu žinomo advokato byloje aktyvių procesinių veiksmų nevyksta.

"Vertinami surinkti duomenys. Tačiau kokia bylos perspektyva, negaliu šioje stadijoje vertinti, nors su bylos medžiaga susipažinau. Įtariamieji parodymus duoda. Tačiau kokie jie, negaliu komentuoti. Neatsisakyta paaiškinti situacijų. Bet duoti parodymus ir pripažinti kaltę yra skirtingi dalykai. Galima viso proceso metu neištarti nė žodžio. Taip šioje byloj nėra, bendravimas vyksta, bet jie laikosi savos pozicijos", – kalbėjo A.Mirnyj.

Procesas stringa

O štai trečiadienį atidėta N.Antanavičiaus byla sausį buvo įstrigusi dėl teisiamojo advokato Aido Mažeikos nepasirodymo teisme. Tą kartą net svarstyta, ar iškelti šiam advokatui drausminę bylą.

Kitas šios bylos nagrinėjimo posėdis paskirtas gegužės 22-ąją. Ar A.J.Venslauskui pavyks susirasti kitą gynėją, ar teks remtis valstybės paskirto advokato pagalba, nėra aišku.

Šioje byloje surinkta duomenų, kurie byloja apie ketinimus pasisavinti 200 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Tikri cirkai vyksta nėra ką ir pridėti.Laukia pinigėlių visi

1

Sutrikdyti sveikatą ....... Nu baigiam visai nukvakti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS