Chaoso iškamuotoje sankryžoje – avarija: nelaimės metu sumaitoti automobiliai | kl.lt

CHAOSO IŠKAMUOTOJE SANKRYŽOJE – AVARIJA: NELAIMĖS METU SUMAITOTI AUTOMOBILIAI

Daugybė antradienio vakarą uostamiesčio Liepų gatve važiavusių žmonių pašiurpę stebėjo automobilių susidūrimo padarinius. Dvi mašinos buvo smarkiai sumaitotos, įvykio vietoje stovėjo ne tik policijos, bet ir medikų automobilis.

Eismo nelaimė įvyko 20.11 val. šviesoforu reguliuojamoje Liepų gatvės ir Šiaurės prospekto sankryžoje.

Kaip vėliau paaiškėjo, automobilio "Citroen" vairuotojas važiavo Šiaurės prospektu ir pasuko į kairę. Liepų gatvėje jis nepraleido tiesiai važiuojančio automobilio "Audi". Mašinos susidūrė.

Nors į įvykio vietą atvyko ir greitosios medicinos pagalbos automobilis, į ligoninę nė vieno eismo dalyvio vežti neteko, visi liko sveiki.

Liepų gatvės ir Šiaurės prospekto sankryžoje pastaruoju metu – daug nesklandumų.

Tačiau vairuotojai nesutarė, kuris kaltas, todėl policininkams teko išsiaiškinti situaciją ir padėti jiems užpildyti eismo įvykio deklaraciją.

Liepų gatvės ir Šiaurės prospekto sankryžoje pastaruoju metu – daug nesklandumų. Mat dėl didelio prekybos centro statybos ne kartą buvo koreguojamas šviesoforo darbas.

Vasaros pabaigoje savaitę vairuotojai grumdėsi kamšatyse, šviesoforas veikė taip, kad sankryžos pralaidumas smarkiai sumažėjo.

Vėliau įrenginio veikla buvo pertvarkyta, bet, atrodo, ir dabar jo veikla nėra tobula.

Klaipėdiečiai piktinasi, kad atvažiuojantys į šią sankryžą iš miesto centro ir norintys pasukti į Šiaurės prospektą vairuotojai negali suprasti, kada raudona užsidega atvažiuojantiesiems nuo Gindulių pusės. Daugelis skundžiasi, kad čia daugiau painiavos nei aiškumo.

Interneto platybėse vairuotojai koneveikia eismo organizatorius, bet kol kas šioje vietoje niekas nesikeičia, automobiliai dūžta, vairuojantieji nesusigaudo.

Tamsusis metų laikas čia atneš dar daugiau problemų.

Tos pačios dienos ryte, 7.45 val., pietinėje Klaipėdoje pusėje, I.Simonaitytės gatvėje, įvyko eismo įvykis, kurio metu nukentėjo pėsčioji.

Nustatyta, kad automobilis "Volkswagen Jetta", vairuojamas 26 metų merginos, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje užvažiavo ant 30-metės moters.

Kaip ir pirmuoju atveju, eismo dalyvės buvo blaivios. Iš Klaipėdos ligoninės gautas pranešimas, kad pėsčiajai diagnozuotas kairės pėdos kaulo lūžis, dešinės čiurnos sumušimas, moteris išleista gydytis ambulatoriškai.

GALERIJA

  • Chaoso iškamuotoje sankryžoje – avarija: nelaimės metu sumaitoti automobiliai
  • Chaoso iškamuotoje sankryžoje – avarija: nelaimės metu sumaitoti automobiliai
Roko Valančiauskio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Vairavimo instruktorius

Pritariu Leonui.

LEONAS

Tai, kad nepraleido tiesiai važiuojančio, reikalingas šviesoforas skubantiems; staigiai persijungia į žalią, kad anas galėtų pasakoti, jog važiavo per žalią ir atsitrenkė, o dėl kvailo šviesoforo kalta, kažkuriame komentare jau išvardinta, valdžia. Su posūkiu į kairę viskas gerai. Matai, kad tiesiai važiuojantys sustojo ir važiuoji, kokio ten dar aiškumo reikia, normalus posūkis į kairę. Toje sankryžoje reikia "raišo vokiečio", kad visokiems gudručiams smegenis pastatytų į vietą. Vieni rytais sugeba iš kolonėlės per tris juostas sukti į dešinę, dzin, kad kiti laukia. Skubantys sulenda į sankryžą, nors mato, kad stovės joje blokuodami, sukančius iš Šiaurės prospekto - valdžia bloga ir tt.

To Jo

Šiaip, ten ne nepraleido, o čiuvas bandė pranert ant raudono šviesoforo jau smarkiai viršydamas greitį. Yra filmuota medžiaga kur viskas matosi. O ir faktas, kad automobilis į kurį atsitrenkė vertėsi du kartus daugiau negu iškalbingai pasako kokiu greičiu buvo lėkta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS