COVID-19 infekcija užsikrėtęs vyras šiurpino klaipėdiečius: beldė į svetimų namų duris | kl.lt

COVID-19 INFEKCIJA UŽSIKRĖTĘS VYRAS ŠIURPINO KLAIPĖDIEČIUS: BELDĖ Į SVETIMŲ NAMŲ DURIS

Užsikrėtęs koronavirusu vyras šlaistėsi po miestą ir išgąsdino nepažįstamus žmones. Į areštinę uždarytas jis nerimo ir po pusės paros nuo sulaikymo.

Vėlų pirmadienio vakarą, apie 22.30 val., į vieno Taikos prospekte esančio daugiabučio namo buto duris ėmė agresyviai belsti nepažįstamas vyras. Beldė ne tik į duris, bet ir į langus, daužė alkoholinio gėrimo buteliu.

Išgąsdinti žmonės iškvietė policiją. Tai juos apsaugojo ne tik nuo nemalonių emocijų, bet ir grėsmės užsikrėsti koronavirusu.

Kai atvyko pareigūnai, triukšmadarys gulėjo prie namo, buvo akivaizdu, kad jis labai girtas. Kodėl jis beldėsi į nepažįstamų žmonių namus, išsiaiškinti nepavyko.

Patikrinę šio žmogaus asmens duomenis policininkai sužinojo, kad jis yra užsikrėtęs COVID-19 infekcija, tai buvo nustatyta prieš keturias dienas. Vyras yra oficialiai įpareigotas laikytis saviizoliacijos.

Be to, išsiaiškinta, kad šis žmogus neturi namų, tačiau ir tokiais atvejais nurodoma tiksli saviizoliacijos vieta.

Įvykis patvirtino, kad jis tokio įpareigojimo nesilaiko.

34-erių vyras buvo nuvežtas į policijos komisariatą ir uždarytas į atskirą areštinės kamerą. Toks infekuotas sulaikytasis areštinėje – jokia naujiena. Jis, kaip ir anksčiau buvusieji, laikomas ne tik atskirai, maistą jam atneša ir kitus reikalus sprendžia kombinezonais vilkintys ir visas apsaugos priemones naudojantys pareigūnai.

Areštinėje po kiekvieno sulaikytojo išleidimo dezinfekuojami čiužiniai, pagalvės, antklodės, visa patalpa. Tai atlieka šias pareigas turintys samdomi darbuotojai.

Antradienį ryte vyras dar buvo iki galo neišsiblaivęs, blaškėsi, reikalavo jį išleisti.

Ikiteisminį tyrimą dėl kovos su epidemijomis  taisyklių pažeidimo atliekantys pareigūnai spręs, ką toliau daryti. Išleisti į gatvę sergantį, namų neturintį žmogų būtų nelogiška. Pareigūnai bandys ieškoti išeities, svarstoma, ar jį izoliacijos laiku palaikyti areštinėje, ar perduoti medikų žinion.

Panašūs tyrimai policininkams, nors ir nėra dažni, bet ir ne naujiena.

Praėjusią savaitę pareigūnams pranešta, kad Šilutės rajone, Ventės kaime, 63 metų moteriai, kuriai anksčiau buvo patvirtinta COVID-19 liga, nesilaiko saviizoliacijos taisyklių.

Jeigu paaiškės, kad pranešėjas nemelavo, įtariamoji gali būti baudžiama bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

4

Užsikrėsti nuo kito žmogaus, čia ta pati vakcina, nėra jokio skirtumo. Tik kažkodėl tai nebaudžia tuos kurie vakcinuoja, o žmogus nekaltas kad kažkas tai nuo jo užsikrėtė, reikia bausti tą kuris užsikrėtė, kad yra toks apsileidelius, visiškai nesirūpina savo sveikata, dėl tinginystės ir dadeda problemų gydytojams ir šalies ekonomikai

Vita

Gaila,kad tokių sutvarkyt niekas negali.

beldė į svetimų namų duris

ir šaukė: Gert noriu, gert...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS