Teismas išnagrinėjo D. Didžiūnaitytės žūties bylą, sprendimas – sausį | kl.lt

TEISMAS IŠNAGRINĖJO D. DIDŽIŪNAITYTĖS ŽŪTIES BYLĄ, SPRENDIMAS – SAUSĮ

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį apeliacine tvarka išnagrinėjo modelio Dovilės Didžiūnaitytės žūties bylą. Sprendimą byloje ketinama skelbti sausio mėnesį.

„Byla išnagrinėta, sprendimą teismas planuoja skelbti sausio 8 dieną“, – Eltai penktadienį sakė Klaipėdos apygardos teismo atstovė spaudai Dovilė Saulėnienė. 

Anot jos, penktadienį visos bylos pusės teismo posėdyje pasakė baigiamąsias kalbas.

2022 m. spalį Klaipėdos apylinkės teismas, išnagrinėjęs D. Didžiūnaitytės žūties bylą, gydytoją Aivarą Miltenį pripažino kaltu dėl išžaginimo, o prodiuserį Ričardą Piniką – kaltu dėl disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis. Abiem vyrams teismas skyrė po du su puse metų trukmės laisvės atėmimo bausmes. 

Iš abiejų nuteistųjų D. Didžiūnaitytės šeimai teismo sprendimu buvo priteista po 3 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų. Civilinis ieškinys, kuriuo žuvusiosios šeima prašė 200 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti, liko nenagrinėtas.

Prokuratūra šį teismo sprendimą apeliacine tvarka apskundė Klaipėdos apygardos teismui. Pirmos instancijos teismo nutartį taip pat apskundė ir A. Miltenio gynėjas bei žuvusiosios advokatas. 

A. Miltenis prašo teismo jį išteisinti dėl išžaginimo, o R. Pinikas apeliaciniu skundu prašo perkvalifikuoti jam inkriminuojamą nusikalstamą iš neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti į neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Prokuratūra prašo teismo nuteistiesiems skirti griežtesnes bausmes, tai yra laisvės atėmimą po 3 metus ir 9 mėnesius. Tokių bausmių buvo prašyta ir pirmos instancijos teisme. Prokurorai prašo prodiuserį R. Piniką prašo pripažinti kaltu ne tik dėl disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, bet ir dėl fizinio skausmo sukėlimo bei poveikio liudytojui. Žemesnės instancijos teismas jį dėl šių kaltinimų buvo išteisinęs.

Nei R. Pinikas, nei A. Miltenis savo kaltės nepripažįsta.

D. Didžiūnaitytė žuvo 2017 m. lapkritį Klaipėdoje. Modeliu dirbusi mergina rasta iškritusi iš viešbučio 14 aukšto. Tuomet D. Didžiūnaitytės kūne buvo aptikta narkotinių medžiagų.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Petras Jurkštas

Čia ,vadinasi,chebrytė nutarė pasidukinti,bet nesuprantama kodėl taip igai nagrinėta ši byla?

vokai

visagaiai ,be ju neapsieita .

Gaunasi

Tas pinkis ar kaip ji ten tai suteneris?juk skambino savo klientui sundaktariui kad blondine turi?tas atlekes ir uzlipo ant apsinarkasinusios princeses.straipsnio pinkiui uz prekyba zmonemis kazkodel nepritaike.o tam asilui uz bejegiskos bukles aukos prievartavima tai isvis kokiu 10 metu duoti .primeskit ka tas valkata su ligoniais isdarineja jeigu jau taip?kiek tokiu blondines ir ne tik buvo?tegu ir isskridusiu i savo kosmosa narkoteliu nu bet vistiek
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS