Darželis tapo „hakerių“ taikiniu | kl.lt

DARŽELIS TAPO "HAKERIŲ" TAIKINIU

Klaipėdos lopšelis-darželis tapo kompiuterinės atakos auka. "Hakeriai" net pamėgino reketuoti darželinukų įstaigą, už kompiuterinės sistemos atblokavimą buvo pareikalauta išpirkos.

Vingio gatvėje įsikūrusiame darželyje "Dobiliukas" specialus virusas pažeidė tik vieną kompiuterį. Juo dirbo įstaigos sekretorė, tvarkanti korespondenciją, į šį kompiuterį elektroniniu paštu ateidavo užklausos ir darželiui skirti laiškai.

"Viskas nutiko labai netikėtai. Ekrane vaizdas sumirguliavo. Taip būna, kai kompiuteris perkraunamas arba mėgini atnaujinti interneto puslapį. Net nežinau, kaip tai galėjo nutikti. Spėju, kad virusas, tačiau iš kur jis galėjo atsirasti, nežinau", – pasakojo įstaigos sekretorė Lina Remėzienė.

Moteris spėja, kad "hakeriams" darželio elektroninis adresas galėjo užkliūti dėl angliško pavadinimo "childrens garden".

"Tačiau realių priežasčių nežinau, tik spėlioju. Atvykę policijos pareigūnai klausinėjo, ar tikrai pažįstu visus elektroninius laiškus atsiuntusius žmones. Patvirtinau, kad taip. Tad nežinau, ar virusas pateko per elektroninį laišką", – kalbėjo L.Remėzienė.

Po elektroninės atakos moteris įsitikino, jog visi kompiuteryje esantys failai yra, bet juos atidarius akivaizdu, kad informacija yra sunaikinta.

"Matyti tik hieroglifai. Negaliu niekuo naudotis. Teks visą dokumentaciją surinkti vėl iš naujo. Bet buhalterijos dokumentų šiame kompiuteryje nebuvo", – teigė sekretorė.

L.Remėzienė patarė kitoms ugdymo įstaigoms informaciją saugoti ne tik kompiuteryje, bet ir išorinėse laikmenose.

Policija pasiėmė darželio kompiuterį ir aiškinsis, kas atakavo darželinukų įstaigą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Augustas

Na, ar jau susitvarke policija?????

V.

Spėju atidarė vieną laišką ir tada duomenys išsigadino :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS