Degtindario gaudynės: nuo policininkų bėgo mišku ir laukais | kl.lt

DEGTINDARIO GAUDYNĖS: NUO POLICININKŲ BĖGO MIŠKU IR LAUKAIS

Miške netoli Rietavo vyko degtindario gaudynės. Supratęs, kad artinasi pareigūnai, vyras leidosi bėgti mišku, šoko per vandens pilnus griovius ir šlapias pievas.

Pavargo ir sušlapo

Vietos policijos pareigūnai turėjo informacijos, kad miške netoli Norgalvių kaimo ne kartą jau įkliuvęs prie naminės degtinės aparato vyras vėl ėmėsi darbo.

Vos už kelių metrų nuo tos vietos kertamas miškas, medkirčiai negalėjo nematyti nemenko „agregato“ ir nuo jo kylančių dūmų, tačiau policijai apie tai nepranešė.

Pareigūnai susirinko informacijos savais būdais, pastaruoju metu jiems lengviau žvalgytis, kas vyksta miškingose teritorijose, naudojant dronus.

Kai tik 49-erių vyras pajuto, kad link jo pėdina policininkai, metė veikiančią įrangą ir leidosi bėgti. Gaudynės nebuvo lengvos, ir bėglys bei pareigūnai gerokai pavargo ir sušlapo.

Galiausiai vietos gyventojas buvo sučiuptas ir atvestas prie naminės degtinės aparato.

Į uostamiestį negabens

„Bravoras“ veikė ne pirmą valandą, iš jo jau buvo išvarvėję apie 80 litrų pirmo varymo degtinės, didelėje talpyklėje laukė 224 litrai kvietrugių raugalo.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis – senas pareigūnų pažįstamas. Pastarąjį kartą jis buvo nuteistas už analogišką veiklą 2020 m. Tada prie aparato buvo rastos trys tonos raugalo.

Tada jis buvo pripažintas kaltu, bet laisvės atėmimo bausmės vykdymas buvo atidėtas.

Atidžiai miške apžiūrėję naminės degtinės varymo įrangą pareigūnai spėjo, kad įranga į šią vietą atgabenta neseniai, veikiausiai anksčiau savininkas darbavosi kitoje vietoje ir taip mėtė pėdas.

Regionų bei didesnių miestų girtuokliai dažniau svaiginasi pigiu vynu ir stipriu alumi, o „švariai“ pagaminta naminė degtinė vis sunkiau gaunama.

Esama įtarimų, kad šį kartą naminė degtinė buvo gaminama pagal užsakymą.

Rietavo policijos komisariato pareigūnų teigimu, mažai tikėtina, kad šiame regione pagaminta naminė būtų gabenama parduoti Klaipėdoje ar jos apylinkėse.

Galima spėti, kad šį kartą išvengti nelaisvės įtariamajam nepavyks.

Per 10 metų Rietavo savivaldybės administruojamoje teritorijoje rasti ir sunaikinti 27 naminės degtinės aparatai.

Klaipėdoje naminės nėra

Regionų bei didesnių miestų girtuokliai dažniau svaiginasi pigiu vynu ir stipriu alumi, o „švariai“ pagaminta naminė degtinė vis sunkiau gaunama.

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Asta Kažukauskienė, komisariato Kriminalinės policijos informacijos analizės skyriaus duomenimis, uostamiestyje per visus 2023 metus ir šių metų sausio bei vasario mėnesius dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo ikiteisminių tyrimų nebuvo pradėta.

Dėl neteisėto stiprių alkoholinių gėrimų, raugalo, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių gaminimo, įgijimo, laikymo, gabenimo arba naminių stiprių alkoholinių gėrimų gamybos įrangos gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo per visus 2023 metus administracinių nusižengimų protokolų taip pat nebuvo surašyta.

Šiemet už tokią veiklą pradėtos dvi administracinės teisenos.

Pastaruoju metu uostamiestyje nebuvo užfiksuotas nė vienas naminės degtinės pardavimo ar kitokio realizavimo atvejis.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Pelėda

Viskas laimingai baigėsi. Šį kartą nenušovė.

Aha

Tai aisku kad medkirciai nieko nemate.dirbi sau,per pertrauka nueini prie lauzo susylt.imeti pora stopkiu ir vel varai dirbt.po darbo dar koki puslitri gauni vakarienei.ir jam gerai ir medkirciams.taip sakant bendradarbiavimas,kas cia blogo

atsipalaiduokit

Per pigu gamintis, del to ir gaudo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS