Dėl Maldyvuose dingusios aštuntą mėnesį nėščios lietuvės artimieji kreipėsi į Kretingos policiją | kl.lt

DĖL MALDYVUOSE DINGUSIOS AŠTUNTĄ MĖNESĮ NĖŠČIOS LIETUVĖS ARTIMIEJI KREIPĖSI Į KRETINGOS POLICIJĄ

Tolimuose Maldyvuose mįslingomis aplinkybėmis dingusios iš Kretingos kilusios Giedrės Vaškytės artimųjų prašymu šio rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Taip giminaičiai tikisi gauti daugiau oficialios informacijos apie jaunos moters paieškas ten, kur ji dingo.

G. Vaškytė, ištekėjusi už Dubajuje ir Kanadoje verslus vystančio svetimšalio, yra aštuntą mėnesį nėščia. Pora atostogavo prabangiame Maldyvų kurorte.

Vasario 13 dieną, apie 19 val., vietos pareigūnams pranešta, kad jauna moteris išėjo pasimaudyti ir dingo. Jos sutuoktinis tikino tuo metu nuėjęs pailsėti.

Penkias dienas trukusios intensyvios paieškos buvo bevaisės, o 33-ejų G. Vaškytės vyras net paskelbė prašantis padėti ją surasti, o už naudingą informaciją pažadėjo 100 tūkst. JAV dolerių atlygį.

Mes paskelbėme tarptautinę paiešką ir palaikysime ryšį su minėtų šalių policijos institucijomis.

Vietos pareigūnai spėlioja, ar jauna moteris nebus nuskendusi.

Tuo metu Kretingoje gyvenantys jos artimieji norėtų tiesiogiai būti informuojami apie paieškos bylos eigą. Todėl vasario 17 dieną jie kreipėsi į vietos policijos komisariatą.

Pareigūnai atliko paieškos bylos formalumus ir išsiuntė užklausas į tris šalis, kuriose moteris gyveno ir poilsiavo.

„Artimieji neturi visiškai jokios oficialios informacijos. Negauna jos nei iš Maldyvų, nei iš Kanados ar Jungtinių Arabų Emyratų, kur pastaruoju metu gyveno. Mes paskelbėme tarptautinę paiešką ir palaikysime ryšį su minėtų šalių policijos institucijomis. Bet kokia gautą informaciją pranešime pareiškėjams – dingusiosios artimiesiems. Taip jiems atsiranda galimybė sužinoti visas naujienas apie paiešką. Galbūt mes galėsime pateikti tyrėjams dingusios moters tėvų turimas žinias ir pamąstymus taip situacija bus bent kiek aiškesnė ir jiems, ir mums“, – atviravo Kretingos rajono policijos komisariato viršininkas Arūnas Pužauskas.

Dėl G. Vaškytės dingimo tiriama ne viena versija. Maldyvų spauda jas plačiai aprašinėja, labiausiai linkdami tikėti, kad vaiko besilaukiančią moterį galėjo nunešti vandenyno srovės.

„Mes visada tikimės geriausio, viliamės kad mūsų kraštietė atsiras gyva ir sveika. Byla tikrai nekasdienė. Artimiesiems bus ramiau, jei jie gaus informaciją ne iš spaudos, o iš oficialių šaltinių. Kokie yra tų šalių paieškos terminai, mes nė nežinome“, – kalbėjo A. Pužauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Povxa

Žmonės jums reikėtų pasigyditi!

Vero

Durna boba! Kokia besmegenė 8ą mėn nėšcia dar skraido į kurortus. Kazin ar bent konsultavosi su ginekologu, be abejonės gydytojas būtų neleidęs. Tai ar cia toks bobos tupumas, o gal ir tikrai nusikaltimas, juk ir vyras turėtų pasidomėt, ar galima tokioj padėty žmonai skraidyti.

Anonimas

Viena fyfa daugiau ar mažiau....vis vien jų pas mus perteklius...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS