Dėl sugedusio variklio – gaišatis | kl.lt

DĖL SUGEDUSIO VARIKLIO – GAIŠATIS

Sekmadienį vakare iš Klaipėdos išplaukiančiame kelte „Patria Seaways“ netikėtai sugedo vienas iš dviejų variklių. Kelto kelionė buvo sutrikdyta kelioms valandoms, į Švedijos miestą Karlshamną atvykti jis vėlavo ne mažiau šešių valandų.

Keltas išplaukė 20 val., bet labai greitai, dar plaukiant uosto kanalu, vienas iš dviejų laivo variklių sustojo. Laivo kapitonas nedelsdamas priėmė sprendimą, tad netrukus keltas prisišvartavo prie KLASCO krantinės, arčiau uosto vartų.

Laukta iškviestos remontininkų brigados. Kai ši komanda susirinko ir įlipo į laivą, apie 23 val. laivas išplaukė, varomas vienu varikliu.

Pakeliui remontininkai sutaisė antrąjį variklį, tad Švedijos krantus jis pasiekė jau su abiem veikiančiais varikliais.

Pirmadienį ryte „DFDS Seaways“ komunikacijos ir viešųjų ryšių vadovas Baltijos šalims Vaidas Klumbys teigė, kad laivas nuo grafiko nukrypo maždaug penkias ar šešias valandas.

„Paprastai tokiais atvejais veikia Europos komisijos reglamentas, keleiviai gauna nemokamą maitinimą. Jeigu laivu plaukę žmonės mano ir gali įrodyti, kad patyrė kažkokią žalą, gali raštu kreiptis į kompaniją. Keleiviams dėl šio įvykio niekas nesikeitė, jie galėjo vakarieniauti, sėdėti bare, eiti miegoti, – patikino V.Klumbys. – Jokia naujiena, kad laivas plaukia su vienu varikliu. Didžioji pasaulio laivų dalis plaukia su vienu varikliu. Mūsų keltai turi du variklius. Jei vienas sugedo, tai nereiškia, kad kas nors blogai ir laivas gali paskęsti.

Panašią situaciją išgyveno tos pačios kompanijos kelto „Regina Seaways“ keleiviai pernai rudenį.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Alexui

Is parasymo matosi kad komentuoja auksto lygio specialistas... veleva.. :)

Algis

Nepatinka keliaukit kitais būdais!

Alex

Labai žemas specialistu lygis Dfds Laivose po Lietuvos veleva. Tai atspindi kiek nelaimių atsitinka per labai maža laiko tarpą būtent laivuose po Lietuvos veleva. Tikrai Danų kompanijai reiketu atkreipti i tai dėmesį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS