Elektriniai paspirtukai: problema aštrėja | kl.lt

ELEKTRINIAI PASPIRTUKAI: PROBLEMA AŠTRĖJA

Klaipėdoje retą dieną neįvyksta eismo nelaimės, kuriose nukenčia elektriniais paspirtukais važinėjantys žmonės. Ketvirtadienis netapo išimtimi.

Ankstų rytą 6.49 val. pagalbos telefonu pranešta apie eismo nelaimę Debreceno gatvėje. Į įvykio vietą išskubėjo medikai bei policininkai.

Pirminiais duomenimis, pėsčiųjų perėjoje automobilis "Volkswagen Passat" partrenkė paspirtuku važiavusį jauną vyrą.

Nukentėjusysis nugabentas į ligoninę.

Tiek 65-erių automobilio vairuotojas, tiek 35 metų paspirtuku važiavęs vyras buvo blaivūs.

Eismo įvykio aplinkybės dar tikslinamos.

Pastarosiomis dienomis būta ir skaudesnių įvykių, kai susižeidė elektriniais paspirtukais važiavę vaikai ir suaugusieji.

Ketvirtadienį įvyko dar vienas incidentas, kuriame dalyvavo elektriniu paspirtuku važiavęs žmogus.

Apie 9 val. Statybininkų prospekte, ties E.Balsio menų gimnazija, paspirtuku važiavęs vyras partrenkė 11 metų mergaitę ir nuvažiavo. Vaiko likimas jam nebuvo įdomus.

Mergaitės artimieji per socialinius tinklus kreipėsi į klaipėdiečius, prašydami atsiliepti įvykio liudininkus.

Bėda ne tik ta, kad kol kas nenustatytas kaltininkas, bet ir ta, kad nedidelio galingumo elektriniu paspirtuku važiuojantis asmuo prilyginamas pėsčiajam. Tokiu atveju, tokio paspirtukininko nusižengimas nebus vertinamas, kaip eismo įvykis.

Kelių policija dabar vykdo eismo kontrolės funkciją ir pastaruoju metu ypatingą dėmesį skiria ir elektriniais paspirtukais važinėjantiems eismo dalyviams. Panašu, kad problemą gali išspręsti tik atskiras teisinis reglamentavimas.

Elektriniais paspirtukais važinėjantys žmonės piktina ne tik vairuotojus, bet ir pėsčiuosius. Problema aktuali, bet nesprendžiama.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

gryzes is uzsienio ...eismo kultura lanzbergyjoj

nepykit... durnynas pas jus ....konkretus....

infrastruktura

draust baust apmokestint kontroliuot....kameros radarai naujos masinos mentams ir erdvus nauji kalejimai viskas jusu patogumui musu mieli privalomu mokesciu ir prievoliu atlikejai.... ble... uz surinktus pinigus uz mokamus parkingus senei buvo galima nutiest dviraciu takus i kosmosa... apmokestinai stovejima per brangiai i aisku ka vairuotojas vieto to ka stovet suks ratus gatvemis zulins padangas leis dumus ir keldamas triuksma uzkisines pakisines pakirtines kitus eismo dalyvius tuom isreiks nepasitenkinima infrastrukturos admininstratoriais....a mokesciai iskaiciuoti i kura draudima TA apziuras ir mokima ir sertifikacijas turejo padengs visus automobilininku infrastrukturos kastus....

kaunietis dviratininkas

Nesuprantu,kaip galima buvo leisti važinėti dviračiais, o dabar ir paspirtukais šaligatviu? Toliau bus tik blogiau. Transporto priemonės vieta yra gatvėje, arba specialiame take, kur nėra pėsčiųjų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS