Gaisras Klaipėdos rajone pasiglemžė neįgalaus pensininko gyvybę | kl.lt

GAISRAS KLAIPĖDOS RAJONE PASIGLEMŽĖ NEĮGALAUS PENSININKO GYVYBĘ

Pirmadienio naktį Klaipėdos rajone esančioje sodų bendrijoje įvyko tragedija – kilus gaisrui sodo namelyje sudegė neįgalus pensininkas.

Ugniagesiams apie gaisrą Kiškėnuose, sodų bendrijoje „Tolupis“, pranešta sekmadienį, 22.17 val.

Mažojoje gatvėje stovėjusiame mediniame namelyje gyveno neįgalus 75-erių vyras ir jį prižiūrinti moteris.

Vėlų vakarą moteris pamatė beįsiplieskiantį gaisrą, puolė iš namų ir nubėgo pas kaimynus prašyti pagalbos. Kai grįžo prie namelio, jis visas buvo apimtas liepsnos. Kodėl ji nebandė gelbėti pensininko, galima tik spėlioti.

Liepsų malšinti skubėjo keturių gaisrinių automobilių ekipažai, trys jų važiavo iš Klaipėdos, dar vienas – iš Gargždų. Kai jie atvyko į sodų bendriją, visas namelis buvo apimtas liepsnos.

Iš gaisravietės spėjusi išbėgti moteris buvo smarkiai apgirtusi, ji pasakojo, kad viduje liko neįgalus, todėl paeiti negalintis namo šeimininkas.

Matyt, moteris išbėgo iš namo be telefono, todėl pati neiškvietė ugniagesių.

Liepsną pavyko nugalėti tik vidurnaktį. Prasibrovę pro sukritusio stogo luženas ugniagesiai rado smarkiai apdegusį vyro kūną.

Vieno aukšto su palėpe namelis nukentėjo nuo ugnies nepataisomai: nudegė stogas ir perdengimas, išdegė vidus, sudegė visi daiktai.

„Name nebuvo dūmų detektoriaus, tai yra ryškus pavyzdys, kad žmonės galėjo likti gyvi, jeigu būtų laiku įspėti apie pavojų. Tam dūmų detektoriai ir reikalingi. Gaisras kilo ten, kur kūrenosi krosnis. Kol kas gaisro priežastis neįvardinta, bet akivaizdu, kad vartotas alkoholis buvo dar vienas veiksnys, lėmęs nelaimę“, – kalbėjo Klaipėdos Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Aurelija Maslauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vasis

Name buvo dumu detektorius. Is kur zurnaliugos traukia info.

kotas

Nuo girtaujančios draugės tik bizūnų detektorius galėtų padėti.

stasui

dūmų detektorius būtų daug anksčiau pradėjęs signalizuoti kol dar gaisras neišplito...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS