Gatvėse – reketas su trispalvėmis vėliavėlėmis | kl.lt

GATVĖSE – REKETAS SU TRISPALVĖMIS VĖLIAVĖLĖMIS

Keistų žmonių bandymai prasimanyti pinigų ima priminti reketą. Neįgaliu apsimetantis, o gal toks ir esantis vyras Klaipėdoje bruka vairuotojams vėliavėles ir reikalauja už tai pinigų.

Blaškosi po sankryžą

Jau kuris laikas Klaipėdoje, automobilių aikštelėje prie prekybos centro "Banginis" arba sankryžoje, kur susikerta Šilutės plentas ir Debreceno gatvė, kažkoks keistuolis vairuotojams į rankas bruka nedideles lietuviškas trispalves.

Kol dega raudonas šviesoforo signalas, šis asmuo spėja dar kartą apibėgti automobilius ir gestais pareikalauja už vėliavėles sumokėti.

Ne retas duoda pinigų, manydamas, kad sušelpia likimo nuskriaustą žmogų. Tačiau ar jis tikrai neįgalus, niekas nežino.

Panašiai vyras bando užsidirbti vaikštinėdamas nuo mašinos prie mašinos ir prie prekybos centro.

Klaipėdos miesto policijos komisariato Viešosios policijos poskyrio viršininkas Gintaras Lasickas teigė, kad šio asmens pareigūnai neturi už ką bausti, jei jis nepažeidžia kelių eismo taisyklių. Vaikščioti per perėją – neuždrausta.

Ragino neimti ne savo daiktų

"Panaši situacija buvo prieš kelerius metus. Šiemet apie tai niekas policijai nepranešė. Jeigu tas žmogus vaikšto per perėją, tai ką jis pažeidžia? – teigė G.Lasickas. – Reikėtų žmonių sąmoningumo. Patarčiau paprasčiausiai neimti to, kas jiems nepriklauso. Eifelio bokšto prieigose pilna ne visai baltos išvaizdos žmonių, kurie praeiviams kabina grandinėles, apyrankes. Visa tai kartais tampa rimtais konfliktais. Reikėtų, kad ši mada pas mus nepersikeltų, jeigu jums daiktas nepriklauso, jo tiesiog neimti. Visų pirštai į save lenkti, paima, o tada kyla pasekmės."

Pasak pareigūno, nebyliu apsimetančio žmogaus elgesyje sunku įžvelgti ir elgetavimą, tad administracinės atsakomybės taikyti jam negalima.

Imituoti klausos negalią įgudę asmenys Klaipėdoje ir visoje Lietuvoje prieš kelerius metus lauko kavinėse brukdavo rankų darbo atvirukus.

Pernai tamsaus gymio moterys įvairiose Klaipėdos vietose baksnodavo pirštu į kažkokį raštą, o pasirašiusieji būdavo skatinami sušelpti tėvų neturinčius vaikus. Tik atidesnieji paskaitydavo tekstą, kurį buvo raginama pasirašyti, ir suprasdavo, kad tai tėra lietuviškų žodžių kratinys, skirtas išvilioti pinigų.

Pareikalavo lipti į bagažinę

Šiemet greitkelyje Vilnius–Klaipėda, kelyje iš uostamiesčio į Palangą bei kitose vietose automobilius stabdo tamsaus gymio žmonės, prašantys sušelpti pinigais, nes baigėsi degalai. Tie patys žmonės šią vasarą įsisuko į dideles sodininkų bendrijas, važinėja po kaimus, siūlydami pirkti peilių, puodų rinkinius bei įvairiausius niekučius.

Antradienį dėl tokių asmenų elgesio būta sujudimo Klaipėdos rajone.

Viena Vaitelių soduose gyvenanti jauna moteris teigė vos pabėgusi nuo ją į BMW bagažinę ketinusių įkišti tamsaus gymio žmonių. Šie ją užkalbino rusiškai, moteris atsakė, kad nesupranta kalbos, kuria į ją atvykėliai kreipėsi.

Tada vienas atvykėlių taisyklinga lietuvių kalba jai pasakė: "Lipk į bagažinę". Moteris nubėgo namo, užsirakino ir apie įvykį pranešė sutuoktiniui, o šis – policijai.

Ar moteriai tikrai buvo kilusi grėsmė, kol kas nežinoma, nes policija įvykio netiria, mat jauna moteris pareiškimo nerašė.

GALERIJA

  • Gatvėse – reketas su trispalvėmis vėliavėlėmis
  • Gatvėse – reketas su trispalvėmis vėliavėlėmis
  • Gatvėse – reketas su trispalvėmis vėliavėlėmis
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

maciau

Vakar maciau debreceno ir silutes plento sankryzoje. Nesupratau, maniau, kad kazkoks vairuotojas laksto po gatve su veliavelem, noredamas nuimti/ prideti prie savo masinos. Paskui pagalvojau, kad su draugu kompanija vaziuoja, nes ir nuo ju masinu nuima/prideda veliavas. Jis lakste PO GATVE, o ne per pereja. Ir gana toli nuo perejos buvo nubrides: tikrai pazeide keliu eismo taisykles: rizikavo savo gyvybe, atitrauke vairuotoju demesi.

Jie dviese

Prie musu buvo kitas vyrukas priejes. Bet ant lapelio buvo parasyta 3€, o ne 1€ :D Geras verslo planas.

jis ten ir ne vienas

maciau debreceno silutes pl. sankryzoje : vienas begioja tarp masinu debreceno gatveje , kitas stovi po medziais su velevelemis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS