Girtų vairuotojų už grotų nesiunčia | kl.lt

GIRTŲ VAIRUOTOJŲ UŽ GROTŲ NESIUNČIA

Pareigūnų teiginiai, kad labiausiai drausminanti girtus vairuotojus priemonė būtų laisvės atėmimas, teismų sistemai didelio įspūdžio kol kas nepadarė. Tokios bausmės taikomos nedažnai. Praktika rodo, kad net antrą kartą girtas vairuojantis įkliuvęs asmuo baudžiamas tik laisvės apribojimo bausme.

Vakar Klaipėdoje ir Gargžduose veikiantys teismai nagrinėjo analogiškas bylas.

Klaipėdoje buvo teisiamas Artūras Kolmogorovas, kuris šiemet balandžio 15 d. įkliuvo vairuodamas automobilį, būdamas vidutiniškai apsvaigęs nuo alkoholio. Matuoklis parodė 1,95 prom.

Teismas skyrė šiam asmeniui 40 parų arešto bausmę, bet jos vykdymą atidėjo trims mėnesiams. Tai reiškia, kad tris mėnesius jis turės būti namuose ir segėti apykoję.

Teisės vairuoti jis neteko ketveriems metams. Be to, iš jo bus išieškoma 1,1 tūkst. eurų, nes tokia yra jo įvykio metu vairuoto automobilio vertė.

Šis vyras pernai kovo mėnesį buvo nuteistas už tai, kad vairavo būdamas girtas. Tada jam buvo atimta teisė vairuoti dvejus metus, bet šio draudimo jis nepaisė. Pirmą kartą vyrui buvo skirta bauda, bet, matyt, ji poveikio neturėjo, todėl šįkart teismas nusprendė apriboti jo laisvę.

Šįkart vyras neneigė kaltės, todėl teismo procesas vyko sutrumpintai. Būtent todėl tikėtina, kad nuosprendžio jis neskųs.

Panašiai atsitiko Helmutui Markevičiui, kuris vakar išklausė teismo sprendimą Gargžduose.

Šis vyras gegužės 11 d. įkliuvo vairuodamas automobilį „Opel Astra“, būdamas apsvaigęs. Jo girtumas siekė 2,21 prom.

Teismas taip pat skyrė 30 parų areštą, bet kadangi tokia bausmė jam skirta pirmą kartą, jos vykdymas atidėtas. Šį kartą nelaisvės bausmės vykdymas atidėtas pusmečiui, įpareigojant dirbti arba registruotis užimtumo tarnyboje.

Vairuotojo pažymėjimas šiam vyrui atimtas dvejiems metams. Automobilis, kurį jis vairavo būdamas girtas, bus konfiskuotas.

H. Markevičius kartą buvo baustas administracine tvarka už tai, kad neblaivus važiavo dviračiu. Argumentuodama sprendimą bylą nagrinėjusi teisėja pažymėjo, kad skirti šiam vyrui tūkstantinę bausmę būtų netikslinga, nes jis gyvena iš menkos 170 eurų pašalpos.

Abu nuteistieji įpareigoti nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Pasirodo, teismų praktika yra tokia, kad pirmą kartą paskiriant laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymas atidedamas. Jei šie du vyrai būtų dar kartą nutverti vairuojantys neblaivūs, įkalinimo išvengti nebeturėtų vilties.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

VAIDAS

Karbonskis as vardu, sorry, prisigteriau

Vaidotas Karbonskis

uvazuha bratani

sviesioji puse.

paspirtukininkas aiskiai nusprende nusizudyti- gerbkime jo nora.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS