Girulių paplūdimyje rastas, kaip įtariama, paskendusio baltarusio kūnas | kl.lt

GIRULIŲ PAPLŪDIMYJE RASTAS, KAIP ĮTARIAMA, PASKENDUSIO BALTARUSIO KŪNAS

Klaipėdos Girulių paplūdimyje rastas, kaip įtariama, savaitgalį paskendusio baltarusio lavonas.

Ankstų ketvirtadienio rytą pajūryje netoli Olandų kepurės krante žmonės rado negyvo vyro kūną. Spėjama, kad tai šeštadienį Giruliuose jūros nuneštas baltarusis. Palangos gelbėtojus palaikantis kurorto meras paskelbė griežtą sprendimą bausti visus nepaklusnius poilsiautojus.

Apie šiurpų radinį specialiosioms tarnyboms ketvirtadienį pranešta apie 6.30 val. Velionis buvo tik su maudymosi trumpikėmis.

Kūnas išgabentas į morgą. Atpažinimo procedūra dar tik planuojama.

Klaipėdos apskrities policijos komisariato pareigūnai šeštadienį pradėjo dingusio be žinios 42 metų Baltarusijos piliečio paieškos bylą.

Klaipėdos paplūdimių gelbėtojai šeštadienį vakare jūroje ieškojo atgalinės srovės tolyn nuo kranto nešamo vyro. Nuo tos dienos vakaro apie dingusįjį nebuvo jokios žinios.

Tą vakarą Giruliuose gelbėtojų perspėjimų nepaisė trys iš Baltarusijos dirbti į Vilnių atvykę vyrai. Savaitgalį jie poilsiavo pajūryje.

Nors girdėjo perspėjimus, trys vyrai įbrido į jūrą ir netrukus pajuto grįžtamosios srovės trauką. Du vyrus gelbėtojai ištraukė į krantą, vienas jų buvo neblaivus. Trečiasis dingo bangose.

Panašiai sekmadienį atsitiko Šventojoje, nepaisęs perspėjimų ir net parvarytas į krantą 58-erių baltarusis įbrido į jūrą ir netrukus nuskendo.

Pajūrio gelbėtojai jau ne pirmus metus piktinasi, kad poilsiautojai jų neklauso, nebijo jie nė gresiančių baudų už paplūdimio taisyklių nesilaikymą. Vakar Palangos mero Šarūno Vaitkaus kantrybė trūko – jis viešai pranešė, kad paplūdimiuose skelbiama nulinė tolerancija, tai yra nuo šiol centrinėse gelbėjimo stotyse Palangoje bei Šventojoje budės ir po vieną policijos pareigūną, kurie jiems suteiktais įgaliojimais atitinkamai tramdys taisyklių nepaisančiuosius.

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 491 straipsnis numato už maudymąsi draudžiamose vietose arba draudžiamu laiku baudą nuo 100 iki 300 eurų. Šis administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 300 iki 900 eurų.

„Aš esu Palangos vadovas ir darysiu viską, ką galiu, kad žmonės neskęstų jūroje ir iš mūsų kurorto grįžtų namo, o ne keliautų į liūdnas vietas“, – tokį sprendimą savo „Facebook“ paskyroje paaiškino Š.Vaitkus.


Statistika

Šiemet nuo gegužės 15 iki liepos 26 d. Palangos paplūdimiuose:

perspėta nesaugiai besimaudančių – 153,

perspėti nesilaikantys paplūdimio taisyklių – 31,

suteikta pirmoji medicininė pagalba – 41,

skendo – 17 asmenų,

išgelbėta 16 žmonių,

perduoti medikams ir išvežti į reanimaciją – 9

nuskendo – 1 vyras,

kviesta greitoji medicinos pagalba dėl traumų – 16 kartų,

kviesti policininkai – 16 kartų,

už maudymąsi esant raudonai vėliavai nubausi – 4 asmenys,

rasti pasimetę vaikai – 25.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS