Įkliuvo pareigūnams: ryte prie vairo – girtas | kl.lt

ĮKLIUVO PAREIGŪNAMS: RYTE PRIE VAIRO – GIRTAS

Girtuokliai prie vairo – kasdienė mūsų visuomenės gėda ir bėda. Realybė liūdna – nėra paros meto, kad keliuose ir gatvėse nebūtų girtų vairuotojų.

Penktadienį rytą, apie 8 val., uostamiesčio policijos pareigūnai pačiame Klaipėdos centre, Naujojo Sodo gatvėje, pastebėjo keistai manevruojantį automobilį „Toyota Avensis“.

Sustabdę šią mašiną netoli įvažos link S. Dacho progimnazijos policininkai suprato, kad vairuotojas – girtas. 52 metų vyras pūtė į alkoholio matuoklį ir pats nustebo, kai prietaiso ekranėlyje sušvito 2,52 prom. rodantis skaičius.

Visa tai vyko gatvėje, kurioje yra judri, šviesoforu nereguliuojama perėja, ja į mokyklą rytais traukia būriai mokinių.

Automobilis su vienodais skaičiais valstybiniame numeryje maždaug po valandos buvo išgabentas į mašinų aikštelę, savininkui juo važinėti nebeteks. Įstatymas numato, be baudos ir teisės vairuoti atėmimo bausmės, transporto priemonės konfiskavimą.

Šis vyras prieš trejus metus prarado vairuotojo pažymėjimą, nes vairavo girtas, jo nebuvo atgavęs iki šiol.

Po ilgokai trunkančių įvykio formalumų girtas vairuotojas gavo šaukimą atvykti į apklausą policijoje ir išlipo iš tarnybinio automobilio.

Pareigūnai taip pat pajudėjo iš vietos ir nebepamatė, kaip pasižvalgęs vyras nupėdino per keturių eismo juostų gatvę neleistinoje vietoje, nors iki perėjos buvo vos kelios dešimtys metrų.

Galima tik spėlioti, kada ir ką gėrė šis vyras, kad ankstų rytą buvo toks girtas.

Lygiai taip pat galima svarstyti, kada girtavo kitas vyras, kurį Taikos prospekte ketvirtadienį 19.10 val. pareigūnai nutvėrė girtą vairuojantį „Volkswagen“ markės automobilį.

57-erių vyriškį ištiko toks pat likimas, kaip ir penktadienio ryto herojų, – toliau jis keliavo pėsčias.

Daugelis pareigūnų stebisi, kodėl itin griežtos bausmės neatgraso nuo pagundos vairuoti apsvaigus. Kai kurie teisėsaugos atstovai šiuo klausimus yra kategoriški – veiksminga gali būti tik viena priemonė – įkalinimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Čiaupas

O kas po siūlymų įkalinti? Gal iškart sutarkime išgėrusius vairuotojus šaudyti? Nors, turbūt, irgi nepadės. Bet nors mėntai pasismagins.

V ir Gis

,, Anonimui " . Kur susitinkam? Akmenį atsinešk pats

Anonimas

o kiek tie PAREIGUNAI ( PAGAL L G b ARBA PYDARU ) istatyma sulauze/sugadinu GYVENIMA ! laikas EITI SU SAKEMISSSsssss
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS