Ilgapirščiai uostamiestyje suįžūlėjo: vagia ir kompiuterius, ir karves | kl.lt

ILGAPIRŠČIAI UOSTAMIESTYJE SUĮŽŪLĖJO: VAGIA IR KOMPIUTERIUS, IR KARVES

Remiantis policijos suvestinių statistika, pastarąjį mėnesį Vakarų Lietuvoje išaugo vagysčių skaičius. Vagiami ne tik įrankiai iš statybviečių, dviračiai, bet ir naminiai gyvuliai. Kai kurios vagystės itin įžūlios.

Penktadienį, apie 16.15 val., iš parduotuvės Klaipėdoje, Taikos prospekte, darbo metu nuo atviro prekystalio buvo pavogtas MSI nešiojamas kompiuteris. Žala – 1,8 tūkst. eurų. Pradėtas vagystės tyrimas.

Šeštadienio naktį, apie 2.30 val., Tauralaukio gatvėje suveikus signalizacijai pastebėta, kad yra išlaužtos parduotuvės durys. Ar kas pavogta – tikslinama.

Pastaruoju metu itin vagiami dviračiai. Vagystės fiksuojamos ne tik Klaipėdoje, bet ir Palangoje, Neringoje, Karklėje ir kitur. Jų vertė nuo kelių šimtų iki pusantro tūkstančio eurų.

Praėjusį pirmadienį Karklės kaime iš stoginės, pažeidus grandinines spynas, pavogti du įmonei priklausantys elektriniai dviračiai ir dviračio priekaba vaikams vežioti. Žala – apie 1,6 tūkst. eurų.

Bene labiausiai nuo vagių šiuo metu kenčia statybininkai. Pavyzdžiui, praeitą savaitę Klaipėdoje, Paryžiaus Komunos gatvėje iš saugomos renovuojamo pastato teritorijos buvo pavogtos dvi vibro plokštės. Žala – 2,7 tūkst. eurų.

Toje pačioje gatvėje keliomis dienomis anksčiau iš aptvertos ir vaizdo kameromis saugomos statybų aikštelės pavogtos dvi sutankinimo plokštės ir hidraulinis grąžtas.

Kretingos rajone, Kvecių kaime, iš statybvietės pagrobtas 50 m trifazis elektros kabelis. Žala 250 eurų. O Klaipėdos rajone, Šimkų kaime, iš statybvietėje buvusio metalinio statybinių medžiagų ir įrankių laikymo konteinerio, pavogti įvairūs įrankiai už tūkstantį eurų.

Braunasi ir į privačius namus

Vagys vis dažniau braunasi ir į privačius namus. Gegužės 14 d., suveikus signalizacijai pastebėta, kad Klaipėdoje, Kopų gatvėje, yra išlaužtos namo durys ir pavogti pinigai. Žala – apie 12,6 tūkst. eurų.

Savaitę anksčiau Kretingos rajone, Kartenos miestelyje, iš namuose esančios spintelės pavogti 2,5 tūkst. eurų. Įtariama, jog pinigus galėjo pasisavinti atėjusios dvi nepažįstamos moterys.

O štai gegužės 12 d. Klaipėdos rajone, Šlepštikų kaime, iš uždaryto ūkinio pasato pavogta karvė. Padaryta turtinė žala apie tūkstantį eurų.

Klaipėdoje, Taikos prospekte, šį mėnesį iš parduotuvės dingo du planšetiniai kompiuteriai „Samsung“ ir „Huawei“. Žala – 340 eurų.

Gegužės pradžioje Klaipėdos rajone, Kretingalėje, į maisto prekių parduotuvę įėjęs vyriškis dėvintis nosį ir burną dengiančią kaukę, griebė iš parduotuvės darbuotojos rankų trinamus 52 loterijos bilietus ir pasišalino. Žala 520 eurų.

Gegužės 5-osios vakarą Kretingos rajone, Vydmantų kaime, iš prekybos centro 1981 m. gimęs vyras pagrobė du degtinės butelius ir pasišalino. Žala – 25 eurai.

Jau nuo karantino pradžios kai kurios vagystės neoficialiai siejamos ne tik su pasunkėjusia ekonomine situacija, bet ir su emigrantų grįžimu į Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Valdas

Atėjo tas laikas, kai kaimynai turi būti kaimyniški ir pasirodžius bet kuriam nepažįstamąjam-skambinti į policiją ,apsaugą ir patiems suburti daigiau žmonių,kad galėtų tą įsibrovėlį sulaikyti, kol atvyks policijos pareigūnai.Ir viską fotografuoti ar filmuoti.

Korespondentė visiška TUNDRA

Šlepštikų km. 40 km nuo Klaipėdos,o rašo Klaipėdoj.

Anonimas

Per lengvos nuobaudos toi lietuvėlei, dėl to ir vagia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS