Įspėja saugotis sukčių: dienraštis „Klaipėda“ loterijų neskelbia | kl.lt

ĮSPĖJA SAUGOTIS SUKČIŲ: DIENRAŠTIS „KLAIPĖDA“ LOTERIJŲ NESKELBIA

Naujienas ir dienraščio „Klaipėda“ publikacijas feisbuke sekantys kai kurie ištikimi dienraščio skaitytojai tapo sukčių aukomis. Feisbuke atsirado dvi fiktyvios dienraščio paskyros, skelbiančios apie loterijas ir konkursus, kurių redakcija neorganizavo.

Peržvelgus feisbuke randamas dienraščio vardu pavadintas paskyras, verta atkreipti dėmesį, kad viena jų buvo ką tik sukurta.

Šiais metais sukurtoje paskyroje nėra nė vieno įrašo, nesidalinta jokia kita dienraščio informacija.

Kita paskyra, atrodanti labai panašiai, kaip ir tikroji dienraščio „Klaipėda“ paskyra, feisbuke vis tiek gali būti atpažįstama kaip fiktyvi, nes joje pažymėta, kad paskyros autorius gyvena Rytų Prancūzijos komunoje Maconge, kurioje registruota 145 gyventojai.

Skaitytojai turėtų atkreipti dėmesį, kad tikroji dienraščio paskyra turi 85 tūkst. stebėtojų, iki šiol fiksuota 75 tūkst. patiktukų. Kitos paskyros tokiais skaičiais net iš toli negali pasigirti.

Oficialioje paskyroje dalijamasi autentiškomis dienraščio publikacijomis.

Oficialioji paskyra yra sukurta 2008 metų rugsėjo 1 d. Nurodoma net puslapio ID informacija, lankytojams pateikiamas ir oficialus portalo elektroninis paštas.

Sukčiai, kurdami fiktyvią feisbuko paskyrą, veikiausiai nepagalvojo ir dienraščio pavadinimą parašė su klaidomis – be kabučių, kurios pavadinime yra būtinos.

Sukčiai siuntinėja programėle „Messenger“ pranešimus apie nebūtas loterijas ir konkursus.

Juose pranešama, kad skaitytojas esą laimėjo dovaną, ir prašo žemiau esančiame laukelyje suvesti banko kreditinės kortelės numerį.

Dienraštis „Klaipėda“ jokių kortelių ar kitų bankininkystės duomenų neprašo ir tokių žinučių nesiuntinėja.

Todėl internautai neturėtų atsakinėti į tokias žinutes, juolab jokiu būdu neturėtų spausti jokių nuorodų.

„Jei nepatvirtinsite per 24 val., laikysime Jus žlugusiu“, – taip į potencialias aukas kreipiasi aferistai.

Dienraštis „Klaipėda“ perspėja, kad konkursų ir žaidimų neorganizuoja, tad tokių pranešimų nesiuntinėja.

Skaitytojų prašoma atidžiai patikrinti feisbuko nuorodas, nepatingėti pasidomėti paskyrų istorija, patikrinti kontaktus ir kitą informaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS