JAV kario žūties tyrimas: dar neatsakyta į daug klausimų | kl.lt

JAV KARIO ŽŪTIES TYRIMAS: DAR NEATSAKYTA Į DAUG KLAUSIMŲ

Atsakymų į klausimus apie jauno JAV kario žūties priežastį šiųmetės Jūros šventės išvakarėse dar teks palaukti. Gaišaties priežastis – banali. Ekspertai, galintys ištirti žuvusiojo organizmo ėminius, atostogauja, susidarė ilga tokių tyrimų eilė.

Mirė nuskendęs

Liepos 28-osios nakties įvykis pačiame Klaipėdos centre sukrėtė ne tik visą Lietuvą. Tąnakt 0.45 val. Pilies gatvėje staiga nuo pakeliamo tilto nuvažiavo ir į upę įkrito automobilis "VW Taigo".

Jį vairavęs 30-metis JAV karys žuvo.

Tyrimo ėmėsi karo policija, pareigūnų veiksmus koordinuoja Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Jau pirmosiomis dienomis ištirta, kad jauną vyrą mirtis ištiko dėl skendimo.

Tačiau tai nė kiek nepaaiškino kario žūties priežasties.

Iš Dangės upės ištrauktas nuskendusio JAV kario automobilis

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Trikdo atostogos

Miesto vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kaip prie pakelto tilto nuo šiaurinės miesto pusės atvažiavęs ir prie užkardo sustojęs nuomotas automobilis kelis kartus atsitraukė ir vėl kelis kartus pavažiavo link tilto krašto, kaskart vis labiau priartėdamas prie jo.

Galiausiai "VW Taigo" šovė į priekį, užvažiavo ant pakelto tilto ir nukrito į upę.

Dar neatsakyta į daug klausimų, bet tyrimas vyksta, galiausiai viskas turėtų paaiškėti.

Kaip paprastai panašiais atvejais būna, teismo medicinos ekspertams buvo duota užduotis ištirti, ar iš Latvijos atvykęs amerikietis buvo blaivus, ar nebuvo vartojęs kokių nors medžiagų, kurios būtų galėjusios paveikti jauno vyro veiksmus bei orientavimosi gebėjimus.

Tokius tyrimus atlieka teismo medicinos specialistai Vilniuje, bet, pasirodo, įstaigoje dabar – atostogų metas, tad trūksta darbuotojų.

Žinant, kokios tyrimų virtinės laukia šių specialistų, atsakymų amerikiečio kario žūtį besiaiškinantys pareigūnai tikisi sulaukti tik rugsėjo viduryje.

Neatmetama, kad pareigūnai prašys įstaigą paskubinti ir kaip įmanoma greičiau atsakyti į pateiktus klausimus.

Juozas Sykas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tirs ir automobilį

Ikiteisminį tyrimą atliekantys tyrėjai laukia ir dar vienos ekspertizės išvadų – transporto priemonių ekspertai gavo nurodymą atsakyti, ar Latvijos įmonėje JAV kario išsinuomotas automobilis buvo tvarkingas, ar galėjo jis nepaklusti vairuotojui ir prieš vyro valią įriedėti į upę.

Kol kas nerasta jokių duomenų, kurie leistų įtarti, kad vyras išgyveno kokią nors asmeninę dramą ir tai galėjo lemti jo žūtį.

Didelį tarptautinį rezonansą sukėlusi nelaimė tiriama kruopščiai, tyrimą atlieka Lietuvos pareigūnai, JAV karinės struktūros į jį nesikiša.

"Dar neatsakyta į daug klausimų, bet tyrimas vyksta, galiausiai viskas turėtų paaiškėti", – teigė tyrimo veiksmus koordinuojantis Klaipėdos apygardos prokuroras Juozas Sykas.

Jau dabar aišku, kad prieš įvykį buvo imtasi visų būtinų priemonių vairuotojams apsaugoti. Tai liudijo ir ne vienas nelaimę matęs asmuo.

Prie užkardo tuo metu sustojo ne tik amerikiečio išsinuomota mašina. Dar keli vairuotojai kantriai laukė galimybės įveikti Pilies tiltą.

Greta buvusiame automobilyje sėdėjusi moteris vėliau liudijo mačiusi, kad jaunas vyras buvo ramus ir susikaupęs, jo veiksmai nerodė nerimo dėl, tarkime, sugedusios mašinos.

Moteris buvo įsitikinusi, kad jaunas vyras tyčia paspaudė greičio pedalą.

Gairės: JAV karys, žuvo, tyrimas, pakeliamas tiltas, nukrito į upę, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nesaugi pervaža!!!

Padarykit toki pat eksperimenta, ten nesimato kad tiltas pakeltas ir tas žmogus nepamate

Paprastas

Kazkodel man viskas aisku nuo to momento, kai pamaciau multika. As pries narkotikus, nesvarbu kokiais kiekiais...

Darvino premijos dėsnis

kvailius gamta pasiima pirmiausia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS