Klaipėdiečiai sulaikė telefoninį sukčių | kl.lt

KLAIPĖDIEČIAI SULAIKĖ TELEFONINĮ SUKČIŲ

Naujausias sukčių būdas apgauti senolius teigiant, kad jie parduotuvėje atsiskaitė padirbtais eurais, nesuklaidino garbaus amžiaus klaipėdiečio. Jis su kaimynu sulaikė nusikaltėlių parankinį.

Naujasis sukčių būdas pasipelnyti iki šiol veikdavo puikiai.

Šeštadienį Klaipėdoje jie apgavo mažiausiai vieną 84 metų moterį.

Anksti ryte ji sulaukė telefono skambučio, skambinęs vyras pasisakė esąs Kauno policijos komisariato pareigūnas. Jis įtikino moterį turįs žinių, kad ji ne kartą sumokėjusi prekybos centruose padirbtais eurais.

Išsigandusi moteris buvo pasiryžusi įrodyti, kad netikrų pinigų neturi ir neturėjo. Menamas policininkas pareiškė, kad netrukus į jos namus atvyks kolega klaipėdietis ir patikrins jos turimus eurus.

Ir tikrai, vos po pusvalandžiu į moters namus atėjo nepažįstamas vyras, prisistatė esąs policininkas ir pareikalavo pateikti apžiūrai jos turimus eurus.

Pensininkė padavė visus, kiek namie turėjo pinigus – 235 eurus.

Pareigūnas paprašė parodyti pasą. Pensininkė nuskubėjo į kitą kambarį atsinešti dokumento, o kai grįžo, svečio kambaryje neberado. Jis dingo su patiklios moters pinigais.

Analogišku būdu sukčiai ketino pasipelnyti ir sekmadienį. Auka turėjo tapti taip pat 84 metų klaipėdietis, tačiau jis pasirodė esąs kur kas sumanesnis už nusikaltėlius.

Prieš pietus jam paskambinęs vyras pasisakė esąs policininkas Darius Sabalionis ir bandė tikinti turįs žinių, kad pensininkas parduotuvėje sumokėjo suklastota 10 eurų kupiūra.

Tolesni įvykiai turėjo vystytis pagal sukčių scenarijų – į senolio namus atėjo nepažįstamas vyras ir apreikalavo parodyti senolio turimus eurus.

Tačiau čia nusikaltėlio laukė tikra pasala – pensininkas pasikvietė kaimyną. Kaimynystėje gyvena viešosios policijos pareigūnas, pensininkas jam viską papasakojo ir paprašė pagalbos.

Kai sukčius atėjo, čia jo laukė ne tik garbaus amžiaus senolis, bet ir sportiškas, fiziškai stiprus policininkas. Jis sulaikė nusikaltėlių žargonu „kojomis“ vadinamą asmenį ir perdavė jį tądien dirbusiems policininkams.

Po apklausos jis buvo uždarytas į areštinę, pirmadienį sukčiavimus tiriantys pareigūnai bandys aiškintis, ar ne šis asmuo šeštadienį apvogė kitą klaipėdietę.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis – ne kartą policijoje buvojęs ir ne vieną teismo nuosprendį išklausęs asmuo. 45 metų Vladislavas A. buvo įkliuvęs už vagystes bei kitokius nusikaltimus.

Būta įtarimų, kad šis asmuo išsinuomotu automobiliu vogdavo iš degalinių degalus. Mašinos nuomotojai ilgokai vargo, kol atgavo automobilį. Tąkart be policijos pagalbos taip pat neapsieita.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS