Klaipėdoje jaunuoliai iš užkandinės pavogė kasos aparato stalčių ir gėrimus | kl.lt

KLAIPĖDOJE JAUNUOLIAI IŠ UŽKANDINĖS PAVOGĖ KASOS APARATO STALČIŲ IR GĖRIMUS

Vaikas, paauglys ir visai neseniai pilnametystės sulaukęs vaikinas pateko į areštinę. Jie buvo atpažinti kaip nusikaltimą tankiai gyvenamoje Klaipėdos gatvėje įvykdę asmenys.

Apie vagystę iš užkandinės uostamiesčio Debreceno gatvėje policijai buvo pranešta sekmadienį 10.43 val. Tada darbuotojai pastebėjo, kad į įstaigą buvo įsibrauta. Kada įvykdytas nusikaltimas, nepranešama.

Kaip rašoma oficialioje Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinių įvykių suvestinėje, iš užkandinės buvo pavogtas kasos aparato stalčius su pusšimčiu eurų, dėžutė su maždaug 50 eurų bei kažkiek gaiviųjų gėrimų. Bendra įmonės patirta žala – 281 euras.

Į patalpas nusikaltėliai pateko per langą.

Pradėję ikiteisminį tyrimą miesto policijos komisariato pareigūnai peržiūrėjo užkandinės vaizdo kamerų įrašus ir pamatė, kad įsibrovėliai yra itin jauno amžiaus.

Dieną pareigūnai netoli įvykio vietos pamatė tuos pačius vaikus, kuriuos užfiksavo kameros. Policininkams jie buvo pažįstami jau anksčiau, nes yra pasižymėję panašiais nusikaltimais.

11-os, 15-os ir 18 metų jaunuoliai buvo nugabenti į komisariatą. Vyresnieji ten ir liko, vagystę tiriantys pareigūnai tęsia pradėtą tyrimą. Taip pat aiškinasi, ar jie gali būti įvykdę daugiau nusikaltimų, kurie iki šiol nebuvo išaiškinti.

Saugant vaikų duomenis apie ankstesnius jų „nuotykius“, kuriuos teisingiau būtų vadinti nusikaltimais, nekalbama. Neskelbiama informacija ir apie jų šeimas.

Žinoma tik tiek, kad tai nėra vienos šeimos nariai.

Miesto policijos komisariato viršininkė Rasa Bekėžienė pasakojo, kad užkandinės savininkai buvo tinkamai apsaugoję savo turtą, tai ir padėjo identifikuoti įtariamuosius.

Patalpose buvo įrengta ir signalizacija, tiesa, nusikaltimo metu ji kažkodėl nesuveikė.

Klaipėdoje tai ne vieninteliai tokio jauno amžiaus nusikaltimus vykdantys asmenys. Vasarą visa gauja nepilnamečių siaubė kavines, valgyklas ir lauko prekybos vietas, kol buvo sugaudyti. Kai kurie jų vėliau išvyko į vaikų socializacijos centrą, kuris faktiškai prilygsta įkalinimo įstaigai.

„Visais laikais taip buvo, ir čia nieko nepadarysi. Utopija tikėtis, kad išgyvendintume visus nusikaltimus ir visus teisės pažeidimus“, – liūdną tiesą konstatavo miesto komisariato viršininkė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

M

Dar neaiški jų tautybė,bet kacapai ar ne kacapai,o gal ukrainiecių rusai,dabar jų pilna,ir visi kalba rusiškai,viskas duodama,dalijama,o jie rusų tautybės,tik gyveno ukrainoje.

pensininkė

ne pusiaukelės namų reikia bijoti o va tokių gyvenančių laisvėje šalia mūsų

...

Garantuotai kacapai . Šitiems nuo gimimo genuose pavogt , papjaut , nušaut. Žiūrėkit kaip jų elitiniai orkai Ukrainoje net skalbimo mašinas iš namų vagia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS