Klaipėdoje – sekso industrijos įvairovė: pareigūnai stebi ir baudžia pažeidėjus | kl.lt

KLAIPĖDOJE – SEKSO INDUSTRIJOS ĮVAIROVĖ: PAREIGŪNAI STEBI IR BAUDŽIA PAŽEIDĖJUS

Uostamiesčio policininkai stebi prostitucijos rinką Klaipėdoje ir baudžia seksualines paslaugas teikiančius asmenis. Pirmojo šiemet surengto reido metu trumpam nuomojamame bute pareigūnai aptiko Ispanijos ir Brazilijos piliečius, užsiimančius prostitucija.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus pareigūnai patikrą įtarimų keliančiose vietose surengė šios savaitės pradžioje.

Policininkai norėjo ne tik nutverti prostitutes, bet ir jų paslaugomis besinaudojančius klientus.

Šįkart Naikupės gatvėje trumpam nuomojamame bute pareigūnai nutvėrė ispanę ir transeksualų brazilą.

Pareigūnų duomenų bazėje šie asmenys dar nebuvo fiksuoti, todėl jiems skirta pusė minimalios baudos – po 45 eurus.

Už vertimąsi prostitucija arba naudojimąsi tokiomis paslaugomis už atlygį gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų. Jeigu pažeidimas padaromas pakartotinai, bauda gali išaugti iki 300 eurų.

Vargu, ar tokios baudos šiuos asmenis gali sulaikyti nuo administracinio nusižengimo. Klaipėdoje dabar pusvalandis prostitutės ar seksualines paslaugas teikiančio vyro kainuoja nuo 40 iki 50 eurų. Už valandą paprastai mokama nuo 80 iki 100 eurų.

Ar Naikupės gatvėje nutverti asmenys turi sutenerius ar jie gali būti prekybos žmonėmis aukomis, aiškinasi Organizuoto nusikalstamumo tyrimų valdybos pareigūnai. Klausinėjami nubaustieji tokios informacijos nesuteikė ir tikino niekam nemokantys už apsaugą.

Pernai Klaipėdoje pareigūnai surengė 18 panašių patikrų, jų metu nubausta 52 seksualines paslaugas teikę asmenys: 37 ukrainietės, 12 mūsų šalies piliečių, viena rusė ir dvi brazilės.

Beje, kaimynai latviai seniausia pasaulio profesija vadinamą prostituciją yra legalizavę ir iš šio verslo gauna mokesčius, o policininkams nebereikia vargti gaudant plaštakes ir jų klientus.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

taskasirviskas

Kada Lietuva pagaliau taps civilizuota Europos valstybė, o ne rytų bloko šalimi. Praktiškai visas civilizuotas pasaulis yra dekriminalizavęs ir daugumoje legalizavęs šį verslą. Peršasi natūralus klausimas, o kam gi vis tiktai yra naudingas slaptas prostitucijos verslas? Čia ko gero verslininkai niekaip negali susitarti, kad būtų inicijuotas intymių paslaugų teikimo legalizavimas, kaip kad susitarė dėl azartinių lošimų.

To pipo

Who will put some flowers on your grave? Who will give you a glass of water when you go down?:) Pross?

Pipo

Wat cost more..? May a merry women or a prostitutie women.! Merry are for years in cost.. And prostitutes' "one" our. So wat are the problem Tan...?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS