Klaipėdos policija „nuginklavo“ vietos verslininką | kl.lt

KLAIPĖDOS POLICIJA „NUGINKLAVO“ VIETOS VERSLININKĄ

Metalo gaminių remontu ir gamyba užsiimančio klaipėdiečio namuose aptiktas arsenalas privertė aiktelėti pareigūnus. Naikupės gatvėje esančiame bute jis laikė ne tik automatinį ginklą, bet ir miną.

Pirmoji policininkus pasiekusi informacija buvo apie tai, kad 25 metų įmonės savininkas turi šovinių, skirtų šaudyti koviniais ginklais.

Siekdami, kad įtariamasis būtų užkluptas netikėtai, rugpjūtį policijos pareigūnai surengė sulaikymo akciją ir Minijos gatvėje sustabdė įtariamojo automobilį. Sulaikyme dalyvavo ginkluoti policininkai.

Tą pačią dieną policijos pareigūnai atliko kratą vaikino namuose, esančiuose Naikupės gatvėje.

Čia policijos pareigūnai rado deaktyvuotą (netinkamą naudoti) automatą "AKS 74U" su dėtuve. Jis priskiriamas C kategorijos ginklams, todėl turėti tokį ginklą galima tik įgijus leidimą. Leidimą klaipėdietis turėjo, bet automato nebuvo įregistravęs.

Be to, policijos pareigūnai svarsto, kokių kėslų vaikinas turėjo dėl šio ginklo, pas jį aptikta instrukcija, kaip deaktyvuotą ginklą perdaryti į veikiantį.

Kriminalistikos ekspertams perduota ir įtariamojo namuose rasta Antrojo pasaulinio karo laikų mina.

Ketinama aiškintis, ar minos korpuse dar yra sprogstamosios medžiagos ir kaip šį radinį apskritai vertinti.

Policijos pareigūnai išsiaiškino, kad įtariamasis turi nenaudojamą automobilį, ir jį labai atidžiai apžiūrėjo. Kėbulo ertmėse jie aptiko 31 neteisėtai įgytą ir laikomą šovinį "7,65 Browning" ir dvi jų tūteles.

Ginklo šaudyti tokiais šaudmenimis vaikinas oficialiai nėra įgijęs, nerastas ir neteisėtai laikomas toks ginklas.

Paprašytas pateikti oficialiai įgytą dujinį pistoletą, vaikinas prisipažino jį praradęs. Tokiu atveju jis turėjo nedelsdamas pranešti apie tai policijai, bet šį faktą nuslėpė ir už tai taip pat gali būti baudžiamas.

Įtariamas klaipėdietis buvo dviem savaitėms suimtas, vėliau ši kardomoji priemonė pakeista švelnesnėmis – rašytiniu pasižadėjimu neišvykti bei įpareigojimu periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, jį organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokurorai.

 

GALERIJA

  • Klaipėdos policija „nuginklavo“ vietos verslininką
  • Klaipėdos policija „nuginklavo“ vietos verslininką
  • Klaipėdos policija „nuginklavo“ vietos verslininką
  • Klaipėdos policija „nuginklavo“ vietos verslininką
  • Klaipėdos policija „nuginklavo“ vietos verslininką
  • Klaipėdos policija „nuginklavo“ vietos verslininką
Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Automata policijai teks gražini, automatas ekspozicinis

Nu jo

Patcukas, todel ir priciupo.

://

Dalbajobas o ne verslininkas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS