Klaipėdos priemiesčiuose – nerimas dėl ilgapirščių | kl.lt

KLAIPĖDOS PRIEMIESČIUOSE – NERIMAS DĖL ILGAPIRŠČIŲ

Aplink uostamiestį įsikūrusiose gyvenvietėse žmonės socialiniais tinklais vieni kitus įspėja dėl neprašytų svečių. Nerimastinga žinia apie bandymą patekti į vieno namo garažą dalijasi Jakų, Slengių ir Gindulių bendruomenės.

Brovėsi į garažą

Žmonės socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad sekmadienio naktį, apie 2 val., buvo bandoma įsilaužti į vieną namą Šviesos gatvėje, Slengiuose.

„Buvo bandoma atrakinti garažą, bet kadangi žmonės dar nemiegojo, tai išgirdo. Garažą uždarė. Išsigandę policijos nekvietė. Ryte pamatė vyriškų batų pėdsaką. Pasidalinkite, prašau, su visais kaimynais Slengiuose, Ginduliuose ir kitose gyvenvietėse. Nesame saugūs šiuo metu. Būkime dėmesingi sau ir kaimynams“, – pranešimu dalijosi daugybė priemiesčio gyventojų.

Kai po privačių namų kvartalais virtusius priemiesčius trinasi neaiškūs asmenys ir braižosi aplink duris, nėra geras dalykas.

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkas Andrius Burba patikino, kad policija vis dėlto važiavo į šį kiemą aiškintis situacijos.

„Visų pirma, apie visus įvykius derėtų pranešinėti policijai, ne feisbukui. Nors visus pranešimus iš aplinkinių gyvenviečių pats seku. Mačiau ir šį pranešimą. Viena vertus, gal ir gerai, kad žmonės vieni kitus įspėja, tai tik padės. Bet į šį iškvietimą buvo reaguota, į pastatą nebuvo įsilaužta, niekas nepavogta“, – tikino A.Burba.

Ragina pranešti

Policijos pareigūnai kol kas neturi duomenų, kad rajone būtų ėmę siautėti vagišiai.

„Mačiau ir prieš kelias savaites viešintą įrašą Kalotėje, kai žmonės nufilmavo vaikiną, kuris sukėlė įtarimų, o pakalbintas nubėgo“, – prisiminė A.Burba.

Pareigūno manymu, tokie ženklai, kai po privačių namų kvartalais virtusius priemiesčius trinasi neaiškūs asmenys ir braižosi aplink duris, nėra geras dalykas.

„Į Slengius, Kalotę ar Gindulius eis tie, kuriems ne buteliui trūksta, tai jau gali būti rimti vagys – su mintimi ir su tikslu. Vertėtų atkreipti dėmesį į bet kokius įvykius. Visais atvejais reikia pranešti policijai. Lieka pėdsakai. Patiems geriau nevaikščioti, o kviesti pareigūnus“, – įtikinėjo A.Burba.

Patruliuos dažniau

Nors šiuo metu didžioji dalis policijos pareigūnų nukreipti karantino priemonių įgyvendinimui, tačiau rajono policijos komisariato viršininkas patikino, kad kiti nusikaltimai tikrai nebus užmiršti.

„Mūsų pajėgos nėra guminės, bet mes į tokius pranešimus reaguojame. Pareigūnai patys įvertins situaciją, užfiksuos adresą, patruliuos dažniau ten. Mums geriau yra žinoti visus incidentus, kurie nutinka rajone. Gyventojams reikia prisiminti savisaugos abėcėlę – automobiliai turi būti garažuose ar vidiniuose kiemuose, signalizacijos namuose turi būti įjungtos, o automobilių rakteliai neturi būti lengvai prieinamose vietose“, – priminė A.Burba.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Ona

Siūlau įrengti perimetro apsauga. Kai tik kažkas perlips iškart aliarmas (galima įrengti sirena, apšvitimą) ir apsaugos darbuotojai atvažioja į vieta.

N

Laba diena! Tai pas mus į namus bandė įlįsti vagiai. Jokios policijos kitą dieną nematėm, niekas nebuvo atvažiavęs. Nesuprantu, kam skleisti melagingą informaciją :( Policiją nakti nekvietėm, nes nuostolių nėra. Perspėjame kaimynus per FB.

Kirvis

Dauzyti juos reikia kaip obuolius. Talzyti parazitus metaliniais strypais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS