Įlūžusius žvejus išgelbėjo du klaipėdiečiai | kl.lt

ĮLŪŽUSIUS ŽVEJUS IŠGELBĖJO DU KLAIPĖDIEČIAI

Klaipėdos rajone tvenkinyje buvo įlūžę du žvejai, juos gelbėjo ugniagesiai ir gyventojai.

Dviem gargždiškiams šių metų pirmoji diena bus vadinama antruoju gimtadieniu. Vyrams gyvybes išgelbėjo pro šalį atsitiktinai važiavę klaipėdiečiai ir patys rizikavę savo sveikata.

30 ir 50 metų du bičiuliai iš Gargždų Sausio 1-ąją nusprendė pažvejoti ant šalia Dovilų esančio Kulių kaimo karjero.

Apie 13 val. 33 minutės vyrai jau buvo vandens telkinio centre, kai staiga jiems po kojomis ėmė traškėti ledas. Vienas gargždiškis pirmasis nėrė po vandeniu, antrasis bičiulis dar mėgino gelbėti draugą. Tačiau netrukus abu bičiuliai atsidūrė vandenyje.

Vienas iš žvejų turėjo ant kaklo parištus smaigus, tad jam kurį laiką pavyko išsilaikyti įsikibus į ledą. Antrasis žvejys vėliau prisipažino, kad smaigus turėjo, tačiau juos į žvejybą atsinešė įsidėjęs į žvejybinę dėžę.

„Jei ne smaigai, kažin ar jų gyvybes būtų pavykę išgelbėti. Vyrai vandenyje akimirksniu sušalo. Netrukus jiems būtų aptemusi sąmonė. Išlipti patys jie jėgų jau nebeturėjo, o po kiekvieno judesio ledas vis lūžinėjo“, – pasakojo Gargždų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Tomas Taučius.

Vyrai tikino, kad keliu tuo metu važiavo daug automobilių, tačiau nė vienas nesustojo.

„Tiesą sakant, juos buvo sunku pamatyti. Nes ugniagesiai taip pat pravažiavo pro šią vietą iki vadinamojo Skaidriojo karjero. Tačiau įsmukusius žvejus pamatė tuo metu ant kelio apsisukinėję du klaipėdiečiai, kurie čia atvažiavo pasivažinėti“, – pasakojo T.Taučius.

Vyrai suprato, kad žvejus ištiko bėda ir iššokę iš automobiliu nuskubėjo, nešdamiesi automobilinį lyną. Tačiau paaiškėjo, kad jis yra per trumpas. Tuomet sustabdę kitą pro šalį važiavusią mašiną, vairuotojo paprašė dar vieno lyno.

Gargždiškius žvejus iš mirties gniaužtų ištraukę Egidijus Jakštas ir Edvardas Raišuotis patys rizikavo savo gyvybėmis.

Gelbėtojai rogėmis ir valtimi pasiekė vietą, kur skendo vyrai ir 15 metrų nuo kranto aptiko paliktą dviratį, du grąžtus ir žvejybinius įrankius.

Ištraukti žvejai buvo tiek sušalę, kad nesugebėjo pasakyti pavardžių. Juos ugniagesiai perdavė medikams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

šitiems didvyriams

ŠLOVĖ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS