Teisiamųjų suole – tėvas ir sūnus, Ramūnas ir Bronius Vyšniauskai | kl.lt

TEISIAMŲJŲ SUOLE – TĖVAS IR SŪNUS, RAMŪNAS IR BRONIUS VYŠNIAUSKAI

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidento Broniaus Vyšniausko ir sunkiaatlečio Ramūno Vyšniausko baudžiamosios bylos, kurioje abu žinomi klaipėdiečiai kaltinami dopingo turinčių medžiagų disponavimu, nagrinėjimas atidėtas iki vasaros pabaigos.

Namuose – pakuotės vaistų

Kaltinimai šioje byloje yra pareikšti trims asmenims – Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentui B. Vyšniauskui, jo sūnui R. Vyšniauskui, Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneriui ir sporto centro treneriui Antanui Jakimavičiui.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentui B. Vyšniauskui kaltinimai yra pareikšti dėl to, kad jis savo namuose, giminaičių gyvenamojoje vietoje ir sporto klubo patalpose neteisėtai laikė, kaip įtariama, tam tikrų dopingo medžiagų. Treneriui pateiktame kaltinamajame rašte pažymėta, jog šiomis medžiagomis disponuota turint tikslą jas platinti.

Šio kaltinamojo turėtos medžiagos yra priskiriamos anabolinių ir androgeninių steroidų grupei, kurios yra skirtos raumenų masei didinti, jėgai auginti. Iš viso per kratas rasta daugiau nei 20 flakonų, apie 40 pakuočių, daugiau nei 80 ampulių ir daugiau nei 1000 tablečių įvairių draudžiamų medžiagų.

A. Jakimavičiaus, Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro trenerio, sodo namelyje ir kitose patalpose per kratas rastas švirkštas su tirpikliu, keletas buteliukų, flakonų, pakuotė ir apie 50 ampulių įvairių draudžiamų medžiagų.

Treneris Dviračių sporto federacijos neribotam laikui yra pašalintas iš rinktinės, kol nebus išsiaiškinta turi ar ne pagrindo sportininkių mesti kaltinimai dėl seksualinio priekabiavimo.

Kaltinimus neigia

Klaipėdos apylinkės teismas antradienį negalėjo pradėti nagrinėti šios baudžiamosios bylos. Teismo posėdį teko atidėti, nes jame negalėjo dalyvauti R. Vyšniausko advokatas.

R. Vyšniauskui kaltinimai šioje byloje pateikti dėl neteisėto psichotropinių medžiagų – tablečių laikymo, neturint tikslo jų parduoti ar kitaip platinti.

Keturių olimpinių žaidynių dalyvis R. Vyšniauskas per karjerą du kartus diskvalifikuotas dėl dopingo. 1997 metais jo organizme rasta testosterono, o 2015 metais – dehistochlorometilo.

Sportininkas 2014 metais paskelbė baigiantis profesionalo karjerą.

R. Vyšniauskas žurnalistams aiškino, jog esą net nežino kuo yra kaltinimas, nors vėliau teismui pripažino, jog kaltinamąjį aktą yra gavęs.

„Aš jokiais dopingais nesu kaltinamas, aš pats nesuprantu kuo esu kaltinamas. Aš atėjau čia išsiaiškinti. Neturiu ką pakomentuoti. Aš nežinau kas čia vyksta“, – tikino R. Vyšniauskas.

Į teismą – išgėrus raminamųjų

Jo tėvas B. Vyšniauskas taip pat aiškino, jog su kaltinimais nesutinka, o vaistus esą turėjo savo reikmėms.

„Kokie tūkstančiai? Du tūkstančiai. Prirašyti galima daug“, – piktinosi B. Vyšniauskas, leisdamas suprasti, jog byla jo atžvilgiu esą sukurpta specialiai.

 

 

Pareiškęs, jog raminamųjų vaistų išgėrė net ir prieš teismą.

„Aš ir dabar „Xanax“ tabletę išgėriau“, – rėžė treneris.

Iš padrikos Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidento B. Vyšniausko kalbos prieš teismo posėdį aišku buvo tik viena – treneriui nepatinka kritiniai straipsniai apie jį.

Aš ir pasakiau – per užpakalį.

„Skambinau ir klausia – kaip pateko pas jį (draudžiamos medžiagos – A.A.)? Aš prisiminiau Vytautą Šustauską, kuris klausė ką tu kelnėse laikai. Aš ir pasakiau – per užpakalį. Na ir prasidėjo straipsniai“, – pyko B. Vyšniauskas.

Areštinėje pabuvusiam B. Vyšniauskui inkriminuojama veika numato griežtas bausmes.

Pagal Baudžiamojo kodekso 259 straipsnio 1 dalį kaltinamiesiems gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

„Mus tikrina kas mėnesį ar per savaitę du kartus. O dopingas išsilaiko ne mažiau pusę metų, metus ar du. Kur protas yra duoti sportininkui dopingą? Tai yra kvailystė“, – tikino B. Vyšniauskas.

Auklėtiniui – diskvalifikacija

A. Jakimavičiaus nebuvo kalbus prieš teismo posėdį.

„Sportininkams aš nedavinėjau dopingo. Pas mane niekas nepapuolė. Treneriu dirbu nuo 1981 metų. Yra kaip yra, pamatysime kas bus“, – tikino Lietuvos dviračių treko rinktinės treneris.

A. Jakimavičius taip pat prisipažinęs, jog pats naudoja mildronatą.

„Nueini į vaistinę ir parduoda. Tai kas čia yra tokio?“, – tikino treneris.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai draudžiama dopingo medžiaga buvo aptikta mėginyje, paimtame pas sportininką, kuris 2017 m. laimėjo bronzos medalį Lietuvos sunkiosios atletikos festivalio varžybose.

Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija šį balandį nubaudė Lietuvos sunkiaatletį Aurimą Didžbalį, B. Vyšniausko auklėtinį, aštuonerių metų diskvalifikacija dėl dopingo vartojimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Draugas

Kaip bjauru buvo matytitą seną milicininką, psichologą dėdę Vytautą Čepą, kuris net susirietęs žurnalistams "plovė" savo karštomis kalbomis Broniaus Vyšniausko "mundurą... Net teismo jau gal nereikia, Vytukas viską žino...

kaunietis

Mano nuomonė tokia, ir šiuos , ir kitus veikėjus platinančius dopingą reikia teisti visu griežtumu...Na, o tuo pasinaudoję, nukenčia ir taip , kaip Balčiūnaitė , Šulginas...Jiems atimami medaliai, naikinamos užimtos vietos turi gražinti visas premijas ir kitas išmokas valstybei , O SVARBIAUSIA TAI NETENKA MŪSŲ PASITIKĖJIMO IR PAGARBOS.

Se

Xanax yra raminantys vaistai, o jei įsigijami be recepto, laikomi psichotropine medžiaga. Jeigu buvo ir daugiau panašių medikamentų, tai išeitų, kad prekiauta ne tik dopingu, bet ir narkotikais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS