Po netekties Kretingos vienuolyne – gedulas: brolis Arūnas buvo visų mylimas | kl.lt

PO NETEKTIES KRETINGOS VIENUOLYNE – GEDULAS: BROLIS ARŪNAS BUVO VISŲ MYLIMAS

Koronavirusas mirtimi paženklino Kretingos vienuolyną. Po mėnesį trukusios komos mirė brolis pranciškonas. Pasak jį gerai pažinojusių vienuolių, brolis Arūnas buvo labai mėgstamas parapijiečių. Vienuolis apie teigiamą COVID-19 testo rezultatą sužinojo po apsilankymo Lenkijoje ir Slovakijoje.

Vos tik sužinojus apie COVID-19 atvejį, buvo užrakinti bažnyčios vartai, bažnyčia dezinfekuota.

Liepos 8 d. gauta informacija dėl visų kitų brolių pranciškonų ir bažnyčios darbuotojų – jų testai dėl COVID-19 buvo neigiami.

Susirgęs vienuolis buvo paguldytas į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Sveikatos būklei staiga pablogėjus, jį išvežė į Santaros klinikas Vilniuje.

Pastarąją savaitę jo būklė buvo ypač sunki, socialiniuose tinkluose broliai prašė melstis dėl jo sveikatos.

Beveik lygiai po mėnesio Santaros klinikose gydytas koronavirusu sirgęs pranciškonų vienuolis iš Kretingos antradienį mirė.

Apie 54 metų vienuolio mirtį patvirtino Kretingos meras Antanas Kalnius.

"Jis parapijiečių buvo labai mylimas. Ypač brolį Arūną mėgo vyresnioji karta, eidavo pas jį išpažinties. Jis uoliai lankė ligonius, karantino metu vežiojo maistą jo stokojantiems žmonėms", – kalbėjo vienuolis Gediminas Numgaudis.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras taip pat patvirtino, kad Santaros klinikose mirė koronavirusu sergantis žmogus.

Dienraščio žiniomis, mirusysis bus kremuojamas ir laidojamas Kretingoje.

Pasak brolio Gedimino, sekmadienį urna bus atvežta į Kretingą, pirmadienį su velioniu galės atsisveikinti parapijiečiai, o antradienį bus mišios ir išlydėjimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Bruknė

Žinoma gaila žmogaus.. Bet visi užtikrinti, kad nuo Coronos mirė!!! Siaubas! Tikit viskuo, ką žiniasklaida skelbia... Žmonės iš jo artimos aplinkos tik ir šneka, kad jis visad kosėdavo, visad problemų su plaučiais turėjo... Ir iš Čekijos grįžo su abiejų plaučių uždegimu... Kada baigsis tos kvailos rašliavos ir žmonių mulkinimas?!...

Tik nuomonei

Tai ir yra viskas kaip jūs rašote - dvasiškiai rodo pavyzdį. Aukojasi dėl kitų, net miršta.

Mulkinimas

Tai visagalis jesus ar ne?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS