Kriptovaliutą norėjusius įsigyti klaipėdiečius apgavo sukčius | kl.lt

KRIPTOVALIUTĄ NORĖJUSIUS ĮSIGYTI KLAIPĖDIEČIUS APGAVO SUKČIUS

Noras investuoti į kriptovaliutą, kurios kursas neretai suteikia vilčių praturtėti, dviem jauniems vaikinams lėmė nuostolius. Taip atsitiko, kai jie sugalvojo grynuosius perduoti kriptovaliutos pardavėjui.

Sekmadienį vakare, apie 20.30 val., 21-erių klaipėdietis atvažiavo savo automobiliu „Volkswagen Golf“ į nuošalią Žolynų gatvę, kur buvo susitaręs susitikti su vyru, pažadėjusiu parduoti USDT Tether kriptovaliutos.

Bendraudami internetu būsimas pirkėjas ir pardavėjas susitarė, kad sandoris įvyks mašinoje. Vaikinas turėjo pluoštą banknotų, iš viso – 9,8 tūkst. eurų. Tai buvo ne vien šio jaunuolio pinigai, bet ir porą metų vyresnio draugo eurai.

Atvažiavęs į sutartą vietą jaunuolis sulaukė ateinant žmogaus, kuris pagal susitarimą turėjo jam pervesti kriptovaliutą.

Kaip teigiama kriminalinių įvykių suvestinėje, vyras paėmė pinigus ir pasakė einantis padaryti pinigų pervedimo į kriptovaliutos pirkėjo sąskaitą.

Sandorio laukimas pinigus padavusiam vaikinui prailgo. Nesulaukęs nepažįstamojo grįžtant, jis pabandė skambinti, bet ir telefonu pardavėjas buvo nepasiekiamas.

Vaikinas kreipėsi į policiją, tačiau apie įtariamąjį nedaug tegalėjo pasakyti.

Policininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą, įvardiję šį nusikaltimą sukčiavimu.

Apie panašius nusikaltimus uostamiesčio pareigūnai kol kas nebuvo girdėję.

Jauni žmonės santaupas linkę investuoti į kriptovaliutą. Žinovai teigė, kad panašus sandoris būtų buvęs normalus, jei pardavėjas būtų atėjęs į susitikimo vietą su nešiojamuoju kompiuteriu ir vietoje sutvarkęs reikalą.

Jaunas nukentėjusysis buvo apgautas kaip močiutė, kuri patikėjo, kad anūkas tapo eismo įvykio kaltininku ir nepažįstamam žmogui atidavė visas santaupas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS