Kūno vienu batu dar neatpažino | kl.lt

KŪNO VIENU BATU DAR NEATPAŽINO

Negyvo vyro, rugpjūčio pradžioje rasto pajūryje netoli Klaipėdos, asmenybė vis dar nenustatyta.

Rugpjūčio 8-osios ryte paplūdimyje už Nudistų pliažo žmonės rado žmogaus lavoną. Tai buvo apie 40 ar 50 metų amžiaus vyro kūnas.

Jis vilkėjo trumparankoviais marškinėliais, buvo su kelnėmis, vienu batu.

Iš daugelio požymių galima buvo spręsti, kad jis vandenyje mirko ilgoką laiką, kūnas buvo pradėjęs irti. Pirštų atspaudų paimti nebuvo įmanoma, įžiūrėti kokius nors ypatingus asmens požymius – taip pat.

Miesto policijos komisariato pareigūnai ėmėsi tirti šio žmogaus mirties priežastis, siekta nustatyti ir jo asmenybę.

Tada, ko gero, nesitikėta, kad, atrodytų, paprastas tyrimas užsitęs.

Pareigūnai informaciją apie rastą negyvėlį išsiuntė kaimyninių šalių ir kitų valstybių prie Baltijos jūros atsakingoms tarnyboms.

Iki šiol negauta žinių, kad kur nors būtų pasigesta tokio vyro.

Pareigūnai svarsto, ar galėjo šis žmogus iškristi iš laivo, kur jo dingimas nebuvo pastebėtas.

Iki šiol dar nežinoma, nuo ko mirė krante rastas vyras. Galbūt jis ne nuskendo, o patyrė mirtiną traumą arba netekęs sąmonės buvo išmestas į jūrą.

Į šiuos klausimus turėjo atsakyti teismo medicinos ekspertai. Viltasi, kad jie atidžiau apžiūrės kūną ir ras ypatingų žymių, padėsiančių nustatyti mirusiojo asmenybę.

Tačiau iki šiol ekspertai šio lavono tyrimo dar nesiėmė. Priežastis banali ir kartu tragiška – Klaipėdoje pernelyg mažai teismo medicinos ekspertų, be to, dalis jų atostogauja.

Apie siaubingą teismo medicinos ekspertų trūkumą Valstybinės teismo medicinos tarnybos Klaipėdos skyriaus vadovas Gintautas Paulikas kalbėjo jau prieš kelerius metus.

Pernai šioje tarnyboje buvo susidariusi tokia situacija, kad mirusiųjų kūnai buvo siunčiami tirti į Kauną, tačiau dauguma neaiškiomis arba tragiškomis aplinkybėmis mirusių žmonių lavonų ilgą laiką gulėdavo šaldytuvuose.

G. Paulikas ne kartą yra viešai sakęs, kad nenormalią padėtį turėtų pradėti viešinti ir teisėsaugos pareigūnai, juk jų tyrimams duodami griežti terminai. Atrodo, kad kol kas problema nutylima.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Gal ten taip užsimaskavęs rusų šnipas ?

seklys Morka

Bent jau antro bato ieškokit,jei su vienu neatpažįstat.

Durnių laivas

Juk valdo prasirūkiusios žmogos. Tai kokios tvarkos galima tikėtis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS