Kuršių marių ledas pavojingas – du žvejai įlūžo, vienas pasipriešino pasieniečiams | kl.lt

KURŠIŲ MARIŲ LEDAS PAVOJINGAS – DU ŽVEJAI ĮLŪŽO, VIENAS PASIPRIEŠINO PASIENIEČIAMS

Kuršių marių ledas vėlų antradienio vakarą neišlaikė dviejų žvejų. Vyrai iš ledinio vandens išlipo patys. Vienas vyriškis pasipriešino jį gelbėti atvykusiems Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams. Vėliau paaiškėjo, kad užsienyje nuolat gyvenantis lietuvis buvo girtas.

Vasario 13 dieną, 23.33 val. bendruoju pagalbos telefonu atskriejo žinia, kad Kuršių mariose įlūžo du žmonės. Pasak pranešimo, iki kranto buvo apie 400 metrų.

Gelbėti vyrų išskubėjo Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ekipažas ir pasieniečių laivo „Christina“ ekipažas.

Kai pirmosios pajėgos pasiekė nelaimės vietą, paaiškėjo, kad vyrai jau buvo išlipę iš vandens ir šildėsi palapinėje.

Vieną žveją į krantą parvežė pasieniečių laivas „Christina“. Antrasis savimi pasirūpino pats.

Nelaimėlį pasieniečiai įkėlė į laivą ir saugiai nugabeno į Nidos uostą. Tačiau čia išgelbėtas vyras, nuo kurio sklido alkoholio kvapas, ėmė elgtis agresyviai, neklausė uniformuotų VSAT pareigūnų raginimų liautis.

Paaiškėjo, kad jis yra 24 metų lietuvis, nuolat gyvenantis užsienyje. Vyrą pasieniečiai perdavė atvykusiam policijos ekipažui. Žvejui nustatytas 1,53 promilės girtumas. Jis uždarytas į areštinę.

Pasieniečių laivas ant oro pagalvės „Christina“ toliau lieka budėti Nidoje.

Šiuo metu ledo storis Kuršių mariose ties Nida yra 14 centimetrų, ties Vente – maždaug 10 centimetrų. Virš jo yra susiformavęs 5-9 centimetrų sniego sluoksnis, po kurio danga esantis ledas gali būti ir plonesnis. Vyrauja 4 metrų per sekundę šiaurės - šiaurės vakarų krypčių vėjai.

VSAT pareigūnai poledinės žūklės mėgėjus ragina ant užšalusių Kuršių marių elgtis atsakingai – pasirūpinti smaigais, ryškiomis liemenėmis, šviesos šaltiniais, turėti įkrautus mobilaus ryšio telefonus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS