Liejosi smurtas: sunkiai apgirtęs vyras moterį mušė su stalo koja | kl.lt

LIEJOSI SMURTAS: SUNKIAI APGIRTĘS VYRAS MOTERĮ MUŠĖ SU STALO KOJA

Tarp neblaivių asmenų ir vėl liejosi smurtas. Vienas sunkiai apgirtęs vyras moterį mušė su stalo koja, o kitas darbavosi kumščiais.

Savo rankų smurtautojai nevaldė sausio 3-iąją. Pareigūnų suvestinės duomenimis, buvo gauti trys pranešimai dėl fizinio skausmo sukėlimo.

Kretingos rajone, Tuzų gatvėje, 6.37 val., tarp neblaivių vyro ir moters įvyko konfliktas. 41-erių susierzinęs vyriškis prarado savitvardą ir nenustatytą kiekį smūgių sudavė 36-erių moteriai.

Iškvietus policiją, vyras į alkotesterį pripūtė 2,28 prom., moteris – 1,23 prom. Smurtautojas buvo sulaikytas ir išvežtas į areštinę.

Pareigūnai pradėjo tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 140 straipsnį, kuris nurodo, kad tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Tos pačios dienos rytą, 5.10 val., buvo gautas pranešimas, kad Plungėje, Kaštonų gatvėje, 26-erių vaikinas stalo koja trenkė 52-ejų moteriai. Dėl kokių priežasčių tai padarė – nėra žinoma, tačiau paaiškėjo, kad vaikinas įvykio metu buvo sunkiai apgirtęs – pripūtė net 3,32 prom.

Jis taip pat buvo sulaikytas, pareigūnai pradėjo tyrimą pagal jau minėtą BK 140 straipsnį.

„Kodėl vyras smurtavo aiškinamasi. Pirminiais duomenimis, stalo koja trenkta į galvos sritį“, – teigė Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė.

Sausio 3 d. į pareigūnus kreipėsi 38 m. vyras, kuris pranešė, kad pirmąją šių metų dieną Taikos prospekte, apie 11 val., jį sumušė nepažįstamas asmuo.

Pradėtas tyrimas pagal BK 138 straipsnį, kuris nurodo, kad tas, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo prarado nedidelę dalį profesinio ar bendro darbingumo arba ilgai sirgo, bet jam nebuvo šio kodekso 135 straipsnio pirmoje dalyje nurodytų padarinių, baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Gairės: pagalba moterims, smurtas prieš moteris, girti vyrai, Klaipėdos apskrities policija
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Teisybe

Tipinis valstieciu partijos elektoratas.

ogi

kokia /valdzia/ tokie ir zmones tai jau ne zmones o dvasnos setono vasaliukai slykstu o kazkam patinka kad raso ===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS