M. Vainorių atleido nuo atsakomybės: byla nutraukta | kl.lt

M. VAINORIŲ ATLEIDO NUO ATSAKOMYBĖS: BYLA NUTRAUKTA

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje buvęs "Vakarų ekspreso" redaktorius Martynas Vainorius buvo nuteistas už nežymų kito žmogaus sveikatos sutrikdymą. Vyras atleistas nuo atsakomybės, byla nutraukta dėl mažareikšmiškumo.

Šiemet rugsėjo 11 d. Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rūmų teisėja paskelbė nuosprendį, kuriuo M.Vainorius pripažintas kaltu. Jam skirtas pusmečio laisvės apribojimas, nuteistasis įpareigotas atlyginti žalą Valstybinei ligonių kasai, be to, jis įpareigotas tris mėnesius dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose.

Byla teismą pasiekė po to, kai šių metų sausį įmonės "Gatvių apšvietimas" patalpose įvyko konfliktas tarp M.Vainoriaus ir vieno įmonės darbuotojo.

Įmonės patalpose tądien vyko uždaras šios bendrovės valdybos posėdis, kuris labai domino M.Vainorių. Jis siekė patekti į pastatą.

Tuo metu į posėdį vėlavo viena valdybos narė. Ją į užrakintą pastatą įleisti atėjo darbuotojas. Paskui ją prasmukti tarpduriu pamėgino ir M.Vainorius, tačiau buvo neįleistas. Vyrai tarpduryje susigrūmė, tai užfiksuota vaizdo įraše.

Vėliau įmonės darbuotojas turėjo dviejų savaičių nedarbingumą, už kurį jam buvo išmokėti 864 eurai. Šeimos gydytojas nukentėjusiajam diagnozavo 12-ojo šonkaulio skilimą, krūtinės ląstos žaizdą, o antrąją nedarbingumo savaitę – dar ir tarpšonkaulinę neuropatiją.

Tačiau teismo medicinos ekspertas teisme tikino, kad šeimos gydytojo diagnozė neteisinga.

Nuteistas M.Vainorius apskundė pirmos instancijos teismo sprendimą ir Klaipėdos apygardos teismą paprašė jį išteisinti arba bent atleisti nuo atsakomybės bylą nutraukiant dėl jos mažareikšmiškumo.

Toks sprendimas nereiškia, kad vyriškis pripažintas nekaltu, tiesiog įvykis buvęs toks menkas, jog nusikaltimu jo pavadinti negalima, todėl byla ir buvo nutraukta, o M.Vainorius laikomas neteistu.

Skundas patenkintas tik iš dalies, mat netenkintas prašymas M.Vainorių visiškai išteisinti.

M.Vainorius nebus baudžiamas jokia bausme, jam nereikės atlyginti ir "Sodros" civilinio ieškinio.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

ALGIS

BET KAI BANDITAS SUMAITOJO MERGINĄ , TEISMO EKSPERTAMS DIAGNOZĖ'' LENGVAS SVEIKATOS SUTRIKDYMAS'' , n e u ž k l i u v o .

Pranas pričkus

Martynas yra teigiamai žinomas skaitytojų ir taip. Kaip anksčiau tarkim Alvydas, Gintaras, Aldas ir Antanas. Pirmieji du nuėjo šuniui ant uodegos, o trečiasis išsilaikė nuo pagundų, tik susirgo tikra liga. 4-tas susikūrė savo verslą. Stiprybės Martynai. Tauta vertins Jūsų nuopelnus, o ne teismai ar nusikalstamos partijos.

Bile Koks

A ko jis ten lindo, pusdurnis? Kaip žrnalistas -taip... proto nerasta, a nia?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS