Motinos nužudymo byloje – klausimai | kl.lt

MOTINOS NUŽUDYMO BYLOJE – KLAUSIMAI

Uostamiesčio Naujakiemio gatvės gyventojai vis dar negali atgauti ramybės po naktį į šeštadienį viename butų įvykdytos žmogžudystės. 82 metų kaimynė rasta negyva savo vieno kambario bute. Motinos nužudymu įtariamas jos sūnus, kuris paspruko į Latviją.

Pažadino ugniagesiai

Gyventojai tikino, kad kruvinąją naktį niekas net negirdėjo jokių pašalinių garsų. Kaimynų Kazyte vadinta moteris visuomet gyveno tvarkingai, jos bute nuolat buvo tylu.

"Pažadino paryčiais pasigirdęs krebždesys už lango. Praskleidžiau užuolaidas ir pamačiau į viršų kylančias išstumiamąsias gaisrininkų kopėčias. Išsigandau, kad name kilo gaisras", – pasakojo aukštu žemiau nužudytosios buto gyvenanti Genrieta.

Kiti kaimynai, išvydę vyrus, lipančius kopėčiomis, taip pat suskubo domėtis, kas vyksta už lango.

"Žmona išsigando, ar ne vagis ropščiasi. Tačiau greitai paaiškėjo, kad ugniagesiai ieško būdų, kaip patekti į butą", – situaciją nupasakojo nužudytosios kaimynas Linas.

Kaimynai nuo sūnaus rankos mirusią K.Davydovą mini geru žodžiu.

"Mes čia gyvename nuo namo pastatymo pradžios. Ši kaimynė buvo labai tyli ir mandagi. Ypatingai tvarkinga. Pabendraudavome. Kas galėjo nutikti tą naktį, niekas nežino. Su jos sūnumi niekas nebendraudavo, tad ir nepažinojo jo", – pasakojo kita šio namo gyventoja Bronė Pyščekienė.

Tiesa, moteris atkreipė dėmesį, kad kelis mėnesius namo kieme vis matydavo stovintį taksi.

"Kaimynės sūnus lyg ir su šeima išsiskyrė, gal pas mamą buvo apsistojęs kuriam laikui", – svarstė moteris.

Artimiausios parduotuvės pardavėja tikino mačiusi vis užeinantį nužudytosios sūnų. Tačiau alkoholio vyras esą nepirkdavo, užeidavo cigarečių.

Pinigų neėmė?

Paaiškėjus, kad motinos nužudymu yra įtariamas senolės sūnus Jurijus Davydovas, kaimynai kėlė įvairias versijas, dėl ko sūnus galėjo pakelti ranką prieš mamą.

"Nėra nieko baisiau, kaip nužudyti savo motiną", – šiurpo B.Pyščekienė.

Po incidento, kai šeštadienį paryčiais specialiosios tarnybos išlaužė pensininkės vieno kambario buto duris, įvykio vietoje apsilankė ir antrasis moters sūnus.

"Jis buvo labai sukrėstas. Mūsų klausinėjo, gal mes turime kokių žinių apie į Latviją pabėgusį brolį. Jis prisipažino, kad dirba jūreiviu. Sunku dabar žmogui", – kalbėjo kita šio namo gyventoja Monika.

Kol kas nužudymo motyvai nėra aiškūs. Tyrėjai pensininkės bute rado jos mobilųjį telefoną, Esą ant stalo buvo likusi ir moterėlės piniginė, namuose lyg ir aptikta pinigų.

"Jei ne dėl pinigų svaigalams ar kvaišalams, tai dėl ko?" – retoriškai klausė susirūpinę kaimynai.

Baigėsi degalai

Pats 51 metų J.Davydovas vis dar yra sulaikytas Latvijoje. Paaiškėjo naujos aplinkybės, kaip vyras įkliuvo Latvijos policijos pareigūnams.

Pasirodo, vyras, kirtęs Lietuvos ir Latvijos sieną, pasuko Aucės miesto link. Klaipėdietis spruko taksi automobiliu.

Miškingoje vietoje vyro automobilyje baigėsi degalai. Pakelėje stovinčiam J.Davydovui sustojo padėti pro šalį važiavę latviai.

Iš nerišlios klaipėdiečio kalbos jie suprato, kad kažkas šiam vyriškiui atsitiko. Jis pats prabilo apie motinos nužudymą. Latviai paskambino policijai ir pranešė apie keistą lietuvį.

Atvykę pareigūnai išklausė L.Davydovą ir susisiekė su Klaipėdos policijos budėtojų dalimi.

Visa turima informacija buvo perduota pareigūnams, o šie išskubėjo patikrinti Naujakiemio gatvėje esančio klaipėdietės buto.

Kol kas nėra aišku, kada J.Davydovas bus pargabentas į Lietuvą. Nors pirminiam sulaikymui Latvijoje yra numatytas trijų parų laikotarpis, tačiau, gavus Europos arešto orderį, lietuvis Latvijoje gali užsibūti ir ilgiau.

"Dabar laukia ilgas dokumentų tvarkymo procesas. O jei jis atsisakys grįžti į Lietuvą, o gal pareikš, kad Lietuvoje yra persekiojamas dėl kokių nors politinių dalykų? Visko gali nutikti. Šiuo metu yra ruošiami dokumentai kreipimuisi dėl ekstradicijos", – tikino Klaipėdos policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos antrojo skyriaus viršininkas Donatas Bieliūnas.

Pats D.Bieliūnas nelinkęs konkretinti nusikaltimo motyvo.

"Niekas nežino, ką jis pasiėmė iš namų. Lyg ir likę pinigai. Tačiau neaišku, kas bute iš viso buvo. Kai įtariamąjį apklausime, tada ir žinosime", – teigė D.Bieliūnas.

J.Davydovas 2005 m. teistas už vagystę, tačiau teistumas jau yra išnykęs. Jis yra laikomas Duobelės policijos nuovados areštinėje.

GALERIJA

  • Nužudytosios kaimynė liko sukrėsta, sužinojusi, kad sūnus galėjo atimti gyvybę motinai.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

saltkalvis

panelė Asta, Klaipėdoje oorganizuojamas visuotinis diktanto rašymas uzsirasykite, gal padės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS