Mušė, nes negavo parūkyti | kl.lt

MUŠĖ, NES NEGAVO PARŪKYTI

Vyriškis už sugyventinės nužudymą kalės keturiolika su puse metų. Nuteistasis, dar net neišklausęs nuosprendžio, ėmė piktintis, grasinti teisėjui, jog tai šis esą mokės civilinį ieškinį. Ir patikino, kad kreipsis į Strasbūro teismą.


 

Vyriškis už sugyventinės nužudymą kalės keturiolika su puse metų. Nuteistasis, dar net neišklausęs nuosprendžio, ėmė piktintis, grasinti teisėjui, jog tai šis esą mokės civilinį ieškinį. Ir patikino, kad kreipsis į Strasbūro teismą.

Šūksniai salėje

„Durnių" laivas. Aš to nedariau“, – taip kalbėjo 54 metų Jonas Šimulis, trečiadienį sėsdamas į teisiamųjų suolą išklausyti nuosprendžio.

Vos išgirdęs, kad teismas priteisė 15 tūkst. eurų neturtinės žalos ir per 3 tūkst. turtinės žalos atlyginimui nužudytos sugyventinės dukrai, vyras ėmė piktintis ir koneveikti nuosprendį skaičiusį teisėją Arvydą Daugėlą.

Bylos duomenimis, J.Šimulio bendrabutyje Sulupės gatvėje 54 metų Birutė Krinopuškina buvo mušta ne kartą. Vyras ją talžydavo gerokai įgėręs ir dėl menkiausios priežasties – kad šaldytuvą namuose rado tuščią arba kad negavo parūkyti.

Į šį Sulupės gatvės bendrabutį policija ir medikai yra skubėję ne kartą.

„Tačiau trečias kartas nemelavo. Faktas yra toks – du kartus smurtavo, o trečiąjį – nužudė. Po sužalojimo dvylika valandų moteris gulėjo nuoga ant grindų, o medikai nebuvo kviesti į pagalbą“, – aiškino bylą kuravęs Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Arūnas Saunorius.

B.Krinopuškina veikiausiai mirė 2015 m. birželio 22-ąją. Tyrėjams buvo sunku nustatyti, kaip tiksliai dėliojosi lemtingos paros įvykiai.

Aišku tik tiek, kad J.Šimulis į alkoholio liūną klimpo ilgokai. Vyras su sugyventine nevengė taurelės, o jam netekus darbo alkoholis bendrabučio kambarėlyje liejosi nuolat.

Gelbėti niekas neskubėjo

J.Šimulio sugyventinė lemtingąją naktį patyrė keletą smūgių. Tai konstatavo mirusiosios kūną apžiūrėję teismo medicinos ekspertai.

Moteriai buvo trenkta į galvą, šioji virto ir galva trenkėsi į radiatoriaus kampą. Aptikta žymių, kad jai dar buvo kelis kartus spirta į įvairias kūno vietas. O ant rankų likusios žymės bylojo, kad ji dengė galvą nuo smurtautojo.

Pats J.Šimulis savo kaltės nepripažįsta ir aiškino, kad jis moterį užkliudė netyčia, norėdamas gultis į lovą ir patogiau įsitaisyti. Šioji neva virto ir pati trenkė galva į radiatorių.

Po apsvaigusios nakties J.Šimulis savo sugyventinę rytą išvydo gulinčią ant grindų visiškai nuogą. Moteris gulėjo išmatose. Vyras peržengė gyvenimo draugę ir visą dieną užsiiminėjo savais reikalais.

Tuo metu į kambarį net buvo užėję svetimi žmonės, tačiau nelaimėlei niekas neskubėjo padėti. Ji kone pusę paros taip ir išgulėjo nuoga ant grindų.

Mirė vonioje?

Tik po kurio laiko sugyventinis nunešė savo moterį į vonią. Tačiau, prileidęs vandens, paliko ją vieną. J.Šimulis įtikinėja, kad moteris su juo kalbėjo ir tikrai buvo gyva.

Tik po kurio laiko būsto šeimininkas aiškina išleidęs vandenį iš vonios, kad moteris nepaskęstų.

Sugyventinė taip ir mirė nuoga vonioje.

Ekspertai konstatavo, kad tai nutiko dėl galvos traumos. Konstatuotas kraujo išsiliejimas į smegenis, o tai nutiko dėl smūgio į galvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS