Naktį veržėsi į bažnyčią ir pavogė aukų dėžutę: šiais laikais šventų su žiburiu nerasi | kl.lt

NAKTĮ VERŽĖSI Į BAŽNYČIĄ IR PAVOGĖ AUKŲ DĖŽUTĘ: ŠIAIS LAIKAIS ŠVENTŲ SU ŽIBURIU NERASI

Palangos policijos komisariatas aiškinasi vagystės iš Šventosios bažnyčios atvejį. Ilgapirščiai nugvelbė aukų dėžutę, tačiau neaišku, ar joje buvo pinigų.

Šventosios Švč. Mergelės Marijos, Jūrų Žvaigždės parapijos Dievo namai nusikaltėliams parūpo naktį. Įtariama, kad į vidų vagišiai pateko pro langą.

Bažnyčią prižiūrintys darbuotojai vagystę pastebėjo pirmadienio rytą, 10.39 val.

Po sekmadienio mišių aukų dėžutėje galėjo būti suaukotų pinigų, tačiau ar tai ženkli suma, dar nežinoma.

Smulkesnės detalės paaiškės, kai policija susisieks su parapijos klebonu, kuris šiuo metu yra išvykęs.

"Langų ten daug, tikra langų karalystė. Suma neturėtų būti didelė, ne tūkstantis tikrai. Įsilaužimo požymių nėra, bet tikėtina, kad per langą", – kalbėjo Palangos policijos komisariato viršininkas Algirdas Budginas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Ši parapija nuo vagių nukenčia ne pirmą kartą. Prieš 13 metų Šventojoje buvo apvogta klebonija, išdaužti parapijai priklausančio automobilio langai.

Tą kartą policija sulaukė tuomečio parapijos klebono skambučio, kad buvo išlaužtos klebonijos durys, patekta į vidų.

Vagys pavogė dulkių siurblį, dviratį, buvo išdaužtas lango stiklo paketas. Taip pat buvo sudaužyti parapijos automobilio "Nissan Serena" langų stiklai. Automobilis stovėjo Šventojoje, Šventosios g. 4 kieme. Tai pat sudaužyti bažnyčios trys langų stiklo paketai.

"Nieko švento. Šiais laikais šventų su žiburiu nerasi. Vieniems bažnyčia – šventa vieta, o kitiems – nieko tokio", – svarstė A. Budginas.

GALERIJA

  • Naktį veržėsi į bažnyčią ir pavogė aukų dėžutę: šiais laikais šventų su žiburiu nerasi
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

R

Turiu priminti, kad šiltiems "gudruciams" Dievas apie tai prins kitų būdu, dirbs ir nieko neuždirba, pradės skaudėti ranka su kuria vogė pinigus ir pan. Netgi Tarybiniais metais, kai neva niekas netikėjo dievų iškeldinami sodybas melioratoriai neliesdavo kryžių ir ąžuolų ( nes tai šventas medis) . O jeigu kuris nuversdavo kryžių , įvykdavo nelaimė arba mirdavo, arba susizalodavo. Taip pasakojo žmogus, kuris dirbo tą darbą

Arijas

Privaziavo skeltanagiu... Tai ko stebetis...Aciu arabams.

Žemaitis

Šventųjų niekada nebuvo ir nebus. Buvo avių banda kuri tikėjo "išganytoju" ir buvo gudručiai tuos avinėlius melždami ir dirdami kailį už tai žadėdami rojų ir visokius malonumus po jų pakasynų. Patys gudručiai gyvendami naudojasi "rojaus " malonumais už avinėlių pinigėlius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS