Neapsikentė avarijų Slengiuose: gyventojai ketina rengti pilietinę akciją | kl.lt

NEAPSIKENTĖ AVARIJŲ SLENGIUOSE: GYVENTOJAI KETINA RENGTI PILIETINĘ AKCIJĄ

Itin judriose Slengių ir artimiausių gyvenviečių gatvės tampa dažnų eismo įvykių vietomis. Kovodami dėl savo saugumo Slengių gatvėse vietos gyventojai ketina rengti pilietinę akciją.

Praėjusią savaitę įvykusi tragedija Slengiuose, kai išvažiavęs į gatvę elektriniu paspirtuku po automobilio ratais žuvo 14-metis, išjudino ne tik gyventojus, bet ir pareigūnus. Nepaisant to, nelaimių šioje vietoje dėl to išvengti ir toliau nepavyksta.

Pirmadienį apie 9.17 val. policijai pranešta apie automobilių susidūrimą Klemiškės II kaime, kuris yra visiškai šalia Slengių. Čia susidūrė automobiliai „Škoda“ ir „Fiat“.

Kodėl mergina išvažiavo iš savo juostos, dar aiškinamasi,  avariją sukėlusi vairuotoja buvo blaivi.

Po avarijos „Škodą“ vairavęs vyras buvo ištiktas šoko. Medikai skubėjo jam suteikti būtinąją pagalbą.

Sekmadienį apie 18.30 val. Slengiuose, Ežero gatvėje, 29 metų mergina, vairavusi automobilį BMW, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su atvažiuojančiu „Volkswagen Passat“.

14-metė volkswageno keleivė medikų buvo išgabenta į ligoninę.

Kodėl mergina išvažiavo iš savo juostos, dar aiškinamasi. Avariją sukėlusi vairuotoja buvo blaivi.

Nematydami kitos išeities, Slengių gyventojai nusprendė atkreipti dėmesį į nepakankamą saugumą gyvenvietės gatvėse ir spalio 3 dieną, šeštadienį, 14 valandą ruošiasi surengti eiseną pagrindinėmis Slengių gatvėmis. Eisena žygiuos nuo Ežero g. 43 namo iki Smeltaitės ir Bertuliškės gatvių sankryžos, kur žuvo vaikas.

Slengiškiai šia akcija nori atkreipti dėmesį į nepakankamą infrastruktūrą ir perduoti žinutę Lietuvos automobilių kelių direkcijai, rajono valdžiai ir kitoms atsakingoms institucijoms reikalaudami įrengti daugiau pėsčiųjų perėjų, takų, gatvių apšvietimo, greičio ribojimo kalnelių bei ženklų, viešojo transporto stotelių.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Anonimas

Nebutu ten avariju avariju,jei vairuotojai mžiau i telefonus knysles butu sukišę.Nes ten kalnelių sočiai,nelabai ir įsibėgėsi.Pats nekartą beveik į šalikelę traukiausi.Reikia būti atidiems.

Tam S.S.S.

Pats dirbi savivaldybėj todėl ir puti į jos dūdą. Valdžia dirba žmonėm, ar kam? Jei žmogus pasistatė namą, mokėjo mokesčius, pirko medžiagas. tai jis dirbo ir tam, kad tamstą su visa nugrybėjusių valdininkų gauja išlaikytų. Tai būkit malonūs ir dirbkit žmonėm, ne sau, pasirūpinkit, kad jie ne braidžiotų po pelkes iki kelių, nelaužytų savo turtą įveikdamas nuosavu automobiliu valdžiai priklausančias duobes, o kad žmogus gyventų kaip žmogus, ne baudžiaunykas. Ir nereikia pezėt, kad statytojai nieko nedaro Klaipėdos rajone. Daro, pavažiuokit su visa svita iki Trušelių kaimo Košubų gatvės. Pamatysite tai ko nematote, nes užsisėdėjote kabinete, pamatysit kaip visa gatvė išgrįste trinkelėmis, nors tikrai ne statytojo tai prievolė daryti. Taip kad nereikia lia lia, nereikia klaidinti žmonių ir teisinti rajono valdžios nepagarbą mokesčių mokėtojams.

Minevičienė

Labai teisinga mintis dėl asfaltavimo. Reikia Gargžduose suorganizuoti demonstraciją. Kiek galima kentėti, Niekas nieko nežino, kada ką asfaltuos, nes informaciją slepia, daro kas ką nori, o mes eiliniai turime šitaip vargti tuose purvunuose. Tegul asfaltuoja.Tai turi pasidaryti visų rajono politikų ir valdininkų prioritetu. Kiti projektai ir visokios nesąmonės palauks, visas biudžetas turi eit asfaltavimui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS