Nepasimokė: Klaipėdoje antrą kartą sulaikytas narkotines medžiagas platinęs nepilnametis | kl.lt

NEPASIMOKĖ: KLAIPĖDOJE ANTRĄ KARTĄ SULAIKYTAS NARKOTINES MEDŽIAGAS PLATINĘS NEPILNAMETIS

Uostamiesčio kriminalinės policijos pareigūnai vis dažniau konstatuoja, kad narkotikų platinimo imasi vis jaunesni asmenys, neretai nepilnamečių narkotikų prekeivių klientais tampa suaugę žmonės.

Apie tai byloja ir ne pirmą kartą įkliuvęs nepilnametis, kuris policijos akiratyje yra nuo ankstyvos paauglystės. Vagystės, svetimo turto sugadinimas ar sunaikinimas buvo pirmieji nusikaltimai, kuriuos policininkai jam inkriminavo.

Šiemet balandį su kanapėmis įkliuvusi 20-metė mergina papasakojo, kad kvaišalų įsigijo iš 15-mečio. Su juo kontaktą ji užmezgė per sunkiai policijos susekamą mobiliąją programėlę.

Tąkart paauglio namuose pareigūnai rado apie 190 gramų kanapių, kokaino, tris trintuves ir dvejas svarstykles, ant kurių buvo narkotinių medžiagų pėdsakai. Be to, nepilnametis turėjo šaunamąjį ginklą.

Niekur nesimokantis vaikinas buvo drąsus, jis žinojo, kad 15-mečiams baudžiamoji atsakomybė už kvaišalų platinimą netaikoma. Nors galėjo suprasti, kad pareigūnai nuo jo nenuleis akių, vaikinas įžūliai tęsė neteisėtą veiklą. Birželį, kai šis paauglys buvo neseniai atšventęs 16-ąjį gimtadienį, policininkai surinko įrodymų, kad jis pardavė kanapių dar vienam asmeniui.

Policininkai iškart po to patikrino jo kišenes ir rado pardavimui paruoštų kanapių, peilį ir dujų balionėlį. O jo gyvenamojoje vietoje rasta taip pat kanapių ir elektroninės svarstyklės dozėms sverti.

Tada įtariamam nepilnamečiui teko parą praleisti areštinėje. Tai buvo pirmas perspėjimas apie tai, kas jo laukia ateityje, jei nenutrauks nusikalstamos veiklos.

Kol kas jam skirtos dvi kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nepilnamečio atidavimas prižiūrėti globėjams.

Bendravę su šiuo nepilnamečiu įtariamuoju pareigūnai atviravo – jo elgesys verčia manyti, kad tai yra tik šio paauglio kriminalinės biografijos pradžia. Policininkai tikino, kad naivu manyti, jog prie mokyklų atvažiuoja narkotikų platintojai ir pardavinėja vaikams kvaišalus. Realybė – kur kas žiauresnė, mokinukai kvaišalus perka iš bendramokslių.

Šią vasarą sulaikyto nepilnamečio istorija tai patvirtina. Policininkai dar aiškinasi, kas šiam vaikinui tiekė kvaišalus ir iš kur jis gavo ginklą. Paprastai tokie tyrimai neturi pabaigos ir iš jų gimsta vis naujos bylos.

GALERIJA

  • Nepasimokė: Klaipėdoje antrą kartą sulaikytas narkotines medžiagas platinęs nepilnametis
  • Nepasimokė: Klaipėdoje antrą kartą sulaikytas narkotines medžiagas platinęs nepilnametis
  • Nepasimokė: Klaipėdoje antrą kartą sulaikytas narkotines medžiagas platinęs nepilnametis
  • Nepasimokė: Klaipėdoje antrą kartą sulaikytas narkotines medžiagas platinęs nepilnametis
Klaipėdos apskr. VPK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

tik del saves tik del saves !!! pagal glusu is t a tym us

Ne lyberalas

3 men butu gaves aresto uz narkotikus, dabar nebutu pagautas antra, po to trecia ir iki 15 karto. As pries narkotikus bet kokiais kiekiais...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS