Nukentėjęs plungiškis pretenzijų neturėjo | kl.lt

NUKENTĖJĘS PLUNGIŠKIS PRETENZIJŲ NETURĖJO

Dviejų plungiškių santykių aiškinimasis baigėsi dūriu peiliu, tačiau nukentėjusysis neturėjo pretenzijų dėl sužalojimo. Nepaisant to, kaltininkas pateko už grotų.

Dviejų plungiškių santykių aiškinimasis baigėsi dūriu peiliu, tačiau nukentėjusysis neturėjo pretenzijų dėl sužalojimo. Nepaisant to, kaltininkas pateko už grotų.

Sudaužė mašiną plytele

Pernai organizuotus nusikaltimus tiriantys pareigūnai pranešė išsiaiškinę konfliktą tarp Plungėje gyvenančių nusikalstamam pasauliui priskiriamų asmenų.

Dar 2013-ųjų gruodžio 12 dieną prieš vidurdienį šiame Žemaitijos mieste prie sporto klubo peiliu į krūtinę bei ranką buvo sužeistas 1969 metais gimęs Artūras Urmonas. Ten pat stovėjęs jo visureigis BMW 730 buvo apdaužytas šaligatvio plytele.

Nukentėjusysis iš įvykio vietos pabėgo.

Pareigūnai greitai sužinojo apie sunkiai sužalotą žmogų ir ėmėsi tyrimo.

Nors nukentėjusysis tvirtino, kad susižeidė pats, o mašinos pareigūnams nerodė, tyrimo ėmėsi Organizuoto nusikalstamumo tyrimų biuro pareigūnai. Beje, A.Urmonas ne tik nekalbėjo tiesos nusikaltimo tyrimo metu, bet ir nepasirodė teisme.

Gerai pažįstamas pareigūnams

Pareigūnai disponavo operatyviniais duomenimis, rado įvykio liudytoją ir apžiūrėjo garaže slėptą automobilį. Byla pasiekė teismą.

Kaltinime buvo formuluojama, kad Plungės rajone Gegrėnuose gyvenantis 1971 metais gimęs Darius Polius ketino pagrobti automobilį ir sužalojo nukentėjusįjį tyčia. Tai buvusi pamoka už užsienyje gyvenančių nusikaltėlių perduotų pinigų pasisavinimą. Mašina turėjo tapti savotiška kompensacija už nuostolius.

Nukentėjusysis gerai žinomas vietos policininkams ir uostamiesčio ONTB pareigūnams. Lietuvoje ir Vokietijoje jis buvo teistas už vagystes, piktybinį chuliganizmą, kaltintas kontrabanda, 2012 metais Islandijoje teistas už narkotinių medžiagų gamybą.

Tris kartus jam buvo pritaikytos prevencinės poveikio priemonės pagal Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą.

Klaipėdos apygardos teismas nuteisė D.Polių už sunkų žmogaus sužalojimą ir skyrė jam trejų metų laisvės atėmimo bausmę. Dėl pasikėsinimo pagrobti automobilį jis išteisintas.

Vaiko nebuvo matęs

Pernai vasarą suimtas kaltininkas už grotų jau praleido aštuonis mėnesius. Per tą laiką jam gimė dukra. D.Poliaus žmona kūdikį sutuoktiniui parodė teismo salėje. Vaiko gimimas jam leidžia tikėtis jau po kelių mėnesių išeiti į laisvę.

Nuteistojo sutuoktinė piktinosi, kad pareigūnams nebuvo įdomi tikroji tiesa. Esą A.Urmonas jos vyrui ilgai negrąžino skolos, tad šis ketino apie tai pasikalbėti. Pasak moters, skolininkas pats pradėjo muštynes, o sužalotas buvo, kai D.Polius gynėsi.

Įvykio sūkuryje buvo dar vienas žmogus. Anksčiau ne kartą teistas kur kas jaunesnis vaikinas paliudijo prieš D.Polių neva todėl, kad pareigūnai pažadėjo atleisti jį nuo atsakomybės už telefoninius sukčiavimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ist

plungė ne žemaitija,o kuršių .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS