Nuo stalo – prie vairo: Klaipėdoje sulaikyti du girti vairuotojai | kl.lt

NUO STALO – PRIE VAIRO: KLAIPĖDOJE SULAIKYTI DU GIRTI VAIRUOTOJAI

Policininkai atvirauja – žmonių pagalba demaskuojant girtus vairuotojus – neįkainojama. Paeiti negalintys, bet vairuoti pasiryžęs asmenys dažnai prilyginami žudikams. Klaipėdos apskrityje tik kartą nubaustas netiesą apie girtą vairuotoją policijai pasakęs žmogus.

Ketvirtadienį Klaipėdoje buvo demaskuoti du girti vairuotojai, apie abu pareigūnams pranešė gyventojai.

Buvo 11.51 val., kai Kuncų gatvės gyventojas pamatė kieme manevruojantį „Volvo“. Vairuotojo elgesys sukėlė įtarimų ir žmogus suskubo apie tai pranešti policijai.

Pareigūnai patikrino 59 metų vairuotojo blaivumą, įtarimai pasitvirtino, vyras buvo gerokai įkaušęs, matuoklis parodė 2,42 prom.

Panašiai atsitiko tos pačios dienos vakare. 20.27 val. Taikos prospekte žmonės pamatė į vieną kiemų įvažiuojantį „Volkswagen Passat“. Keistas važiavimas bylojo apie vairuotojo būklę.

Pareigūnai paprašė 54 metų vairuotoją papūsti į alkoholio matuoklį. 2,68 prom. yra sunkus apgirtimo laipsnis.

Abu girti vyrai susitiko areštinėje, kur buvo blaivinami.

Uostamiesčio kelių policininkai tvirtino, kad panašūs pranešimai ne tik leidžia užkirsti kelią girtų žmonių vairavimui, bet ir išsaugo gyvybes.

Plungės rajono policijos komisariato viršininkas Gintautas Pocevičius atviravo, kad kartais chuliganiškas vairavimas aplinkinius verčia įtarti vairuotoją esant girtą. Tačiau tokie įtarimai pasitvirtina ne visada.

Tokiais atvejais pranešėjai nėra baudžiami už melagingą informaciją.

„Tik kartą nubaudėme pilietį, kuris pranešė matantis girtą vairuotoją. Sustabdėme nurodytos markės automobilį prie pat Rietavo. Tada paaiškėjo, kad į policiją skambinęs asmuo tiesiog norėjo sužinoti, kaip greitai pareigūnai sureaguos. Šis atvejis buvo bene vienintelis, kai skambinęs ir be reikalo pareigūnus gaišinęs asmuo buvo nubaustas“, – pasakojo G. Pocevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS