Nužudė dėl cepelinų ir alaus | kl.lt

NUŽUDĖ DĖL CEPELINŲ IR ALAUS

Šeši cepelinai ir tiek pat "bambalių" alaus – tokia buvo namų neturinčio vyro gyvybės kaina. Kaltininkai jau sulaikyti, jų gyvenimas valdiškuose namuose mums visiems kainuos kur kas daugiau.

Šeši cepelinai ir tiek pat "bambalių" alaus – tokia buvo namų neturinčio vyro gyvybės kaina. Kaltininkai jau sulaikyti, jų gyvenimas valdiškuose namuose mums visiems kainuos kur kas daugiau.

Lavonas – šalia laiptinės

Birželio 29-ąją Lūžų gatvėje, šalia 7-ojo namo laiptinės tankiai sužėlusiuose krūmuose, žmonės rado vyro lavoną. Nebuvo abejonių, kad vyras nužudytas, apie tai bylojo smarkiai sumušta jo galva.

Vėliau mirusysis buvo atpažintas – tai 1980 m. gimęs nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjęs Antanas B.

Mirusysis yra gerai policijai žinomos šeimos narys. Jis pats ir kiti giminaičiai ne kartą buvo įkliuvę dėl įvairių nedidelių nusikaltimų.

Netrukus smurtinius nusikaltimus tiriantys pareigūnai sužinojo, kas galėjo nužudyti šį žmogų ir padėti žudikui paslėpti lavoną krūmuose. Tačiau sučiupti kaltininko iškart nepasisekė – baimindamasis atsakomybės jis su bendrininkais pasislėpė.

Praėjo vos savaitė, ir pareigūnai susekė bėglius bei surakino juos antrankiais.

Paaiškėjo liūdna tiesa – žmogus neteko gyvybės dėl 30 eurų skolos. Tiek buvo įvertinti cepelinai bei plastikiniai buteliai alaus, kuriuos benamis pavogė iš 1980 m. gimusio klaipėdiečio Vaido D.

Žadėjo atiduoti pinigus

Šis ne vienus metus Anglijoje gyvenęs vyras grįžo į Klaipėdą ir pastaruoju metu glaudėsi pas savo tėvus.

Neoficialiais duomenimis, po kivirčo su mama vyras išėjo iš namų ir kelias birželio pabaigos naktis nakvojo Mogiliovo gatvėje tiesiog po balkonais.

Taip likimas jį suvedė su Antanu B.

Pavogęs iš jo maistą ir alų benamis pripažino skolą ir patikino grąžinsiąs 30 eurų, tačiau pažado netesėjo. Už tai jis ir buvo mušamas.

Vaidas D. turi sunkią ranką, nes porą dešimtmečių lankė kovinių sporto šakų treniruotes.

Pabėgo po laimėto konkurso

Panašu, kad ir jaunas būdamas šis vyras buvo ne tik stiprus, bet ir ne visada pakluso įstatymams. Dar tarnaudamas Lietuvos kariuomenėje jis laimėjo stipruolio konkursą ir iš laimės padaugino alkoholio, o po to savavališkai pasišalino iš tarnybos.

Sumušęs Antaną B. Vaidas D. suprato, kuo jam tai gresia, tad padedamas dviejų draugų paslėpė kūną ir pabėgo iš Klaipėdos.

Pareigūnai ieškojo jo ne tik uostamiestyje, bet ir priemiesčio gyvenvietėse bei atokesnėse vietovėse. Lankydamiesi pas žmones pareigūnai rodė jiems įtariamojo nuotraukas, plačiai skleidė žinią apie ieškomą asmenį.

Padėjo rasti venckiškis

Antradienį sulaukta skambučio, Venckuose gyvenantis žmogus pranešė žinąs, kur galima rasti įtariamąjį.

Policininkai neužtruko. Kaip jiems ir buvo pranešta, Venckų kaime, atokiai gyvenančios senolės namuose, rado besislapstantį Vaidą D.

Vyras nesipriešino sulaikomas.

Sulaikytas ir vienas jo bendrininkų, padėjęs slėpti lavoną.

Šiandien nusikaltimo tyrimą koordinuojantis prokuroras prašys teismą ilgesniam laikui suimti įtariamąjį.

Teismas turės spręsti, ar skirti suėmimą ir dviem Vaido D. talkininkams.

Vieno jų vakar iki popietės ieškota gydymo įstaigose, kur jis paskubėjo atsigulti norėdamas pasigydyti nuo priklausomybės alkoholiui. Pareigūnams pasisekė rasti bei sulaikyti ir šį įtariamąjį.

Apklausų metu bus aiškinamasi, kiek kuris asmuo kaltas dėl benamio žūties. Atrodo, kad jį mušė ne tik Vaidas D.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

klausitoja

tikios kad zudikai gavo ka nusipelne

klausitoja

o tai nuosprendis zudikam buvo ?kiek je gavo pazinojau ta zmoguti gal ir isgerentis bet kiek ji pazistu tikrai nenusipelnes tokios mirties,kai buvom jauni jis buvo normalus zmogus ,gyvenimas jam nepasisieke ,tegu ilsisi ramibeje.deje tik suzinojom apie jo mirti kai paklausem kur dinges,labai gaila.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS