Palangiškiui – byla dėl 147 tūkst. eurų | kl.lt

PALANGIŠKIUI – BYLA DĖL 147 TŪKST. EURŲ

Buvusiam įmonės Palangos komunalinio ūkio ir Palangos autobusų stoties direktoriui Vidui Misikoniui Klaipėdos apygardos teismas skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Žinomas palangiškis teistumo sulaukė po to, kai jo vadovaujamoje įmonėje Finansinių tyrimų tarnyba pradėjo tyrimą dėl nežinia kur dingusių pinigų.

Pasitraukė iš posto

V.Misikonis iš einamų pareigų pasitraukė ir šiuo metu kurorto komunalininkų įmonėje dirba tik vadybininku. Teismo sprendimas kol kas nėra įsiteisėjęs, V.Misikonis gali jį skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

"Taip, sprendimą skųsiu. Viskas dar nėra pasibaigę. Tačiau tai nėra man maloni istorija. Aš nebesu direktorius. Pasitraukiau iš visų vadovo postų, kad ateityje nebūtų nemalonių situacijų", – paaiškino V.Misikonis.

Grėsė iki 10 metų

V.Misikonis buvo kaltinamas pagal tris baudžiamojo kodekso straipsnius. Už didelės vertės turto pasisavinimą apgaulės būdu jam grėsė iki 10 metų nelaisvės.

Taip pat V.Misikonis buvo teisiamas už apgaulingą apskaitos tvarkymą ir sukčiavimą.

V.Misikonis dienraščiui aiškino, kad nemalonumai su teisėsauga jam prasidėjo dėl to, kad jis per daug pasikliovė kitais įmonės darbuotojais.

"Per daug pasitikėjau žmonėmis. Aš Lietuvoje nedirbau, o tik buvau akcininkas, tačiau likau kaltas. Pasirodo, ir akcininkams yra atsakomybė. Man nėra malonu komentuoti visus šiuos dalykus", – tikino palangiškis.

Tačiau teismo posėdyje liudininkai teigė, kad V.Misikonis buvo ne tik akcininkas, bet ir faktinis įmonės vadovas.

Sudomino fiktyvūs sandoriai

Tyrėjų surinkti duomenys rodo, kad įmonėje nuo 2010 iki 2012 metų buvo užfiksuoti 26 atvejai, kai gaunamų PVM sąskaitų faktūrų registruose užregistruotas prekių ir paslaugų įsigijimas iš viso už 371 386,76 Lt (107 561 Eur), o pagrindžiančių dokumentų, pagal kuriuos galima būtų nustatyti ūkinių operacijų tapatumą, nėra.

Tyrimo duomenimis, V.Misikonio vadovaujamoje įmonėje atskleisti 39 atvejai, kai avansinėse apyskaitose užregistruoti atsiskaitymai su ūkio subjektais iš viso už 295 221,88 Lt (85 502,16 Eur) sumą, tačiau neaptikta jokių apskaitos dokumentų duomenų, leidžiančių nustatyti ūkinių operacijų tapatumą.

Tarp daugybės įrodymų yra ir tai, kaip įmonė mokėjo įvairioms akcinėms bendrovėms už neva suteiktas paslaugas, tačiau šios operacijos apmokėjimo dokumentais nepagrįstos. Iš viso tokioms įmonėms sumokėta apie 17 tūkst. eurų.

Ieškinys – 147,6 tūkst. eurų

Kadangi kaltinamasis metinėse pelno mokesčio deklaracijose įrašė tikrovės neatitinkančius duomenis apie pelną, įmonės naudai ir interesams apgaule buvo panaikinta turtinė prievolė sumokėti per 23 tūkst. pridėtinės vertės ir beveik 25 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Liepos 4-ąją paskelbtas teismo sprendimas gali būti skundžiamas per 20 dienų.

Klaipėdos apygardos teismo teisėja Violeta Miliuvienė savo sprendime paliko nenagrinėtą civilinės ieškovės bankrutavusios įmonės 147,6 tūkst. eurų ieškinį.

"Visi su civiliniu ieškiniu susiję dokumentai, esantys baudžiamojoje byloje, civiliniam ieškovui pareikalavus turi būti perduoti bankroto bylą nagrinėjančiam teismui", – savo sprendime pažymi teisėja.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

vajetau

ponas Vidai, oi kiek melo, kur jau dirbai užsieni ir pasitraukei iš vadovo pareigų ir dar kaltini darbuotojus, kad pasitikėjai jais. Tu kiekvieną rytą atvažiuodavai į savo darbovietę ir nurodinėjai darbuotojams ką daryti, ką nedaryti, moralizuodavai kaip reikiant ir prieš tave net prieštarauti buvo neimanoma, o jei pasakei žodį prieš, tai sakydavai kad drasuolis ir kaip idresi, darei spaudimą oho dar kokį.

komentatoriui beniui

jis anksčiau turėjo savo įmonę UAB Vakarų lankas, taip pat buvo teismas dėl pinigų plovimo, teismas vyko pavasari, tik nežinau kaip baigėsi.Dirbo MUITINĖJE, ten irgi panašūs darbeliai, kiek girdėjau darbuotojai jį buvo pririše prie tvoros ir liepė dinti.Na bet užkietėjęs aferistas, nepasimoko, kaip sakoma, kuom vilkas gimė, tuom ir karš.

gėda

Tam vagiukui byla ant bylos, įdomu kaip jam baigėsi teismas su buvusia įmone UAB Vakarų lankas, ten irgi pinigų plovimas.Tas kvailys nepasimoko, kiek žinau Muitinė jį buvo pririšusi prie tvoros ir liepė dingti iš Lietuvos, irgi už panašius darbelius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS