Pardavėjai – akistata su plėšiku: grasindamas griebė pinigus ir pabėgo | kl.lt

PARDAVĖJAI – AKISTATA SU PLĖŠIKU: GRASINDAMAS GRIEBĖ PINIGUS IR PABĖGO

Siaubingą stresą savaitgalį išgyveno vienos mažos uostamiesčio maisto prekių parduotuvėlės pardavėja, kai ją staiga užpuolė kaukėtas plėšikas.

Brutalus nusikaltimas įvykdytas sekmadienį vakare, apie 19 val., Šilutės plento pradžioje, daugiabučiame name veikiančioje parduotuvėje.

Apie 19 val., kai parduotuvėje nebuvo pirkėjų, o pardavėja ruošėsi baigti tos dienos darbą, atėjo tamsiai apsirengęs vyras. Veiksmas vystėsi labai greitai.

Veidą po kauke ir gobtuvu slėpęs plėšikas į pardavėją atkišo ranką, apvyniotą polietileno maišeliu, kas buvo po juo galima tik spėlioti: šauti parengtas ginklas ar peilis, o gal nei viena, nei kita.

Pardavėja atšoko nuo prekystalio, tuo metu nusikaltėlis pribėgo prie kasos aparato ir pagriebė stalčių pinigams.

Kad pardavėja nesipriešintų, plėšikas jai grasino. Vėliau moteris prisiminė jo vis kartojamus du žodžius.

Veiksmas užtruko vos kelias akimirkas, nusikaltėlis griebė stalčių ir pabėgo.

Kiek pagrobta pinigų, pirmadienį dar nebuvo žinoma. Tikėtina, kad sekmadienį vakare kasoje neturėjo būti įspūdingos sumos. Parduotuvės savininkas dar skaičiuoja nuostolius, nes dalis prekių sugadintos, kai, bandydamas sugriebti pinigų stalčių, užpuolikas išvartė prekes.

Nors plėšikas vilkėjo tamsiais rūbais, o jo veidą dengė kaukė ir kepuraitės snapelis, vaizdo kameros užfiksavo jį tiek parduotuvėje, tiek lauke.

Tikėtina, kad palikęs nusikaltimo vietoje įkalčių, nusikaltėlis bus netrukus identifikuotas ir sulaikytas.

Sprendžiant iš to, kad plėšiką domino tik pinigai, galima spėti, kad grynųjų jam galėjo reikėti narkotikams.

Nusikaltimas – labai brutalus ir primena prieš daugiau nei 10 metų dažnai Klaipėdoje vykdytų panašių parduotuvėlių apiplėšimų braižą. Tada nusikaltėliai taip pat įsiverždavo vidun prieš pat darbo pabaigą ir grobdavo pinigus.

Verslininkai įvairiais būdais siekė apsaugoti savo turtą ir pardavėjų sveikatą. Dienos uždarbį jie stengdavosi išsivežti prieš kelias valandas iki darbo pabaigos, o kelias paskutines darbo valandas parduotuvėje budėdavo vyrai.

Tokių nusikaltimų banga atslūgo staiga, tikėtina, kad dalis plėšikų buvo sulaikyta, kiti, veikiausiai, išvyko į užsienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

komentatoriui kl

Įdomu, kuom tamstai turėtų pasiteisinti tos mažos parduotuvėlės ? Žmonės nesėdi išsižioję laukdami pašalpų, net ir darbo vietas sukuria. Bet ir jie užkliūva pavydo ar arogancijos griaužiamiems tautiečiams. Apgailėtina....

kl

Įdomu ar pasiteisina tos mažos parduotuvėlės,kai šalia tiek daug prekybos centrų.Nebent pijokėliams trūkstamo alaus nusipirkt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS