Plungėje – per plauką nuo nelaimės: daugiavaikei motinai girti vyrai kerštavo benzinu | kl.lt

PLUNGĖJE – PER PLAUKĄ NUO NELAIMĖS: DAUGIAVAIKEI MOTINAI GIRTI VYRAI KERŠTAVO BENZINU

Vėlų trečiadienio vakarą Plungėje vos neįvyko tragedija – du girti vyrai kėsinosi padegti namą, kuriame gyvena moteris su keturiais vaikais. Šeimą išgelbėjo šuns lojimas.

Atokioje Salantų gatvėje prieš vidurnaktį keturis vaikus auginanti moteris išgirdo kieme šuns lojimą. Supratusi, kad prie namo – kažkas svetimas, moteris išėjo į lauką. Įsijungusi lempa apšvietė dviejų nubėgančių vyrų siluetus.

Seno medinio namo šeimininkė pajuto benzino tvaiką ir suskubo kviesti pagalbą.

Pakeliui į moters namus policininkai pamatė keliu einantį girtą vyrą, jis atitiko vieno nukentėjusiosios apibūdintų įtariamųjų išvaizdą.

Pareigūnai įsisodino į automobilį 45-erių šilutiškį ir kartu su juo nuvažiavo pas nukentėjusiąją.

Namas buvo apipiltas benzinu, netoliese pareigūnai rado bakelį, kuriuo vyrai atsinešė degalų.

Maždaug po pusvalandžio pareigūnai sulaikė ir antrą įtariamąjį.

Neblaivus 40-metis pėdino keliu į Telšių pusę.

Abu įtariamieji bandymu padegti atsidūrė areštinėje.

Paaiškėjo, kad 40-metis telšiškis kurį laiką gyveno su moterimi, kurios namą ir norėjo padegti. Kodėl jis sugalvojo sukelti gaisrą buvusios sugyventinės namuose, dar nežinia.

Po vidurnakčio patekę į areštinę girti vyrai ryte dar nebuvo apklausti, reikėjo sulaukti, kol jie visiškai išsiblaivys.

Prieš keršto akciją iš Telšių atvykę vyrai girtavo. Buvusiam moters sugyventiniui konstatuotas 1,51 prom. girtumas. Jo draugas buvo kur kas girtesnis, matuoklis parodė 3,02 prom.

"Galime tik įsivaizduoti, kokios tragedijos pavyko išvengti. Juk apie vidurnaktį moteris su vaikais galėjo būti kietai įmigusi ir nepajusti gaisro. Kiek degaus skysčio buvo išpilta ant namo, kol kas nežinia, tai dar bus tiriama, bet galima spėti, kad senas medinis namas galėjo suliepsnoti labai greitai", – kalbėjo Plungės rajono policijos komisariato viršininkas Gintautas Pocevičius.

Ketvirtadienį ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai inkriminavo įtariamiesiems bandymą sunaikinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu.

Neatmetama galimybė, kad kaltinimai įtariamiesiems sunkės, gali būti, kad vyrai bus kaltinami pasikėsinimu nužudyti visuotinai pavojingu būdu. Jei vyrai būtų pripažinti kaltais šiuo nusikaltimu, jų lauktų labai griežta bausmė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

t

Kas yra labai griezta bausme ? 3 metai nelaisves ?

Tai kad

Faktas kad pasikesino nuzudyti.liepti vienam kita apmyzti ir paskui pacius padegti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS