Po masinių muštynių – skundas ministrui | kl.lt

PO MASINIŲ MUŠTYNIŲ – SKUNDAS MINISTRUI

Veiviržėnų miestelio 505-osios įkūrimo metinės virto tikru košmaru vietos žmonėms, – išvakarėse girto nepilnamečio vairuojamas automobilis įlėkė į minią, o šventinio fejerverko saliutai lydėjo kone masinėmis virtusias muštynes. Vietos žmonės renka parašus ir žada dėl policijos neveiksnumo skųstis vidaus reikalų ministrui.

Automobiliu – į žmones

"Tai, kas nutiko penktadienio vakarą, mums visiems priminė Nicos įvykius Prancūzijoje. Turime tradiciją miestelio įkūrimo jubiliejus minėti į dangų pakeliant degančių žibintų šviesas. Šį kartą paleidome 505 skraidančius deglus. Per patį renginio piką staiga į minią įvažiavo "VW Golf". Mašina skriejo per pievą net šimtą metrų. Žmonės šokinėjo į šonus ir bloškė tolyn savo vaikus, kad tik jų nesutraiškytų automobilis", – kalbėjo buvęs bendruomenės pirmininkas Viktoras Daugėla.

Tai, kad nė vienas žmogus nebuvo sužalotas, tik laimingas atsitiktinumas.

"Toje vietoje buvo gal apie 30 žmonių. Automobilis lėkė į juos greitėdamas. Keli bendruomenės nariai išlaipino vairuotoją, mašinoje dar buvo mergina ir kitas vaikinas. Visi jie nepilnamečiai. Iškvietėme policiją", – pasakojo V.Daugėla.

Esą pareigūnai į miestelį važiavo valandą.

"Per tą laiką atvažiavo chuliganų draugų būrys, prasidėjo grasinimai, neva jie nepilnamečiai ir niekas jiems nieko nepadarys. Blaivumas buvo patikrintas tik vairuotojui, keleiviai liko netikrinti. Šis nepilnametis įpūtė 1,4 promilės", – tikino V.Daugėla.

Policija atvyko iš Klaipėdos?

Tai, kas vyko toliau, labiausiai iki šiol emociškai žeidžia vietos žmones.

Į įvykio vietą esą atvyko ne Klaipėdos rajono policijos komisariato, o uostamiesčio pareigūnų ekipažas.

"Vyrai įformino įvykį. Surašė duomenis, patikrino vairuotojo girtumą ir chuliganus paleido. Įsivaizduokime, jei į minią automobiliu būtų lėkęs neblaivus suaugęs žmogus. Nejau jam toks poelgis nebūtų baigęsis policijos areštine? Tačiau čia vos žmonių nesutraiškė girti nepilnamečiai, o juos paima ir paleidžia", – piktinosi įvykio liudininkai.

Įžūli kompanija dar paklausė policininkų, ar jie galėtų išsikviesti blaivų draugą, kuris nuvairuotų jų automobilį. Laimei, pareigūnai neleido pasiimti mašinos.

"Jie ir toliau būtų trankęsi po miestelį. Niekas nežino, kuo tai būtų pasibaigę. Jei pareigūnai būtų sulaikę trijulę, gal net nebūtų nutikę visi vėlesni nelaimingi įvykiai", – pyko kalbinti veiviržėniškiai.

Smūgiai – prie scenos

Nuoskaudos dėl šio incidento neužsimiršo. Santykių aiškinimasis vyko ir kitą dieną.

Šeštadienį Veiviržėnuose vyko amatų mugė, sporto renginiai, o vakare Veiviržo slėnyje buvo surengtas koncertas.

Pasibaigus grupės "Rondo" pasirodymui, dangų turėjo nušviesti fejerverkai ir prasidėti ugnies šou.

Tuo metu vienas miestelio gyventojas su žmona nužingsniavo į tualetą šalia scenos. Iš jo išėjęs vyriškis staiga pajuto smūgį. Įvyko susistumdymas.

"Panašu, kad koncerto įgarsinimu užsiimančiai įmonei talkinęs vienas gyventojų pradėjo kivirčą, o tai vėliau virto muštynėmis. Žmogus lyg ir pats rūpinosi apsauginėmis tvorelėmis, nešiojo inventorių, o štai vakare ėmė muštis. Aišku, kad dėl visko kaltas alkoholis", – kalbėjo Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė.

Nepilnamečių ataka

Renginį vedęs Veiviržėnų kultūros namų darbuotojas Karolis Pronckus teigė suakmenėjęs, kai nuo scenos pamatė įsiplieskusias muštynes.

"Šitokią šventę sugadino. Viena akimi išvydau, kad plakėsi kokie 4–5 vyrukai. O mes čia ugnies šou turime pristatyti. Virto tvora, ji apgadino šou rengėjų automobilį", – kalbėjo renginio vedėjas.

Muštynes prie scenos pavyko numalšinti. Tačiau beveik tuo pat metu prie slėnyje stovėjusios palapinės nuo miestelio pusės patraukė apie dešimties paauglių gauja.

"Jie atėjo keršyti už tai, kad jų draugai įkliuvo girti prie vairo ir buvo paauklėti. Spėju, jog suaugusieji davė atkirtį vaikėzų gaujai. Ir prie mūsų buvo prišokęs penkiolikmetis, kuris elgėsi agresyviai ir šaukė, kad niekas nedrįstų jo paliesti, nes jis – nepilnametis", – dienraščiui tvirtino dabartinis bendruomenės pirmininkas Julius Pozingis.

Nukentėjo nėščioji

Vėliau muštynės persikėlė į miestelio gatves. Dužo automobilio stiklai. Kažkas įsiveržė į vieno paauglių kompanijos nario sesers namus, kur taip pat skeldėjo langai, pasipylė kraujas.

"Ten virė tikras chaosas. Penki policijos ekipažai suvažiavo į miestelį. Tačiau tai vyko jau vėlyvą naktį. Kur tie ekipažai buvo šventės metu?" – klausė J.Pozingis.

Per incidentą nukentėjo nėščia veiviržėniškė, kuri išskubėjo į ligoninę.

Skųsis ministerijai

Gyventojai pasakoja, esą pareigūnai po Veiviržėnus chuliganus gainiojosi iki trečios valandos ryto, tačiau kraujo praliejimo nebuvo išvengta.

Policininkai pasistengė, kad anksčiau duris užvertų vietinis baras, bet aiškėja, jog santykių aiškinimasis miestelyje virė ir toliau.

Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė R.Stasiulaitienė, komentuodama situaciją, jokių išskirtinių įvykių Veiviržėnuose teigė neįžvelgusi.

"Kreipėsi Veiviržėnų miestelio gyventojas dėl konflikto metu pavogto mobiliojo ryšio telefono. Šeštadienį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Bet jau dabar niekas niekam pretenzijų nereiškia", – aiškino R.Stasiulaitienė.

Išgirdusi prašymą pakomentuoti miestelyje kilusias masines muštynes, komisariato vadovė tai įvardijo gandais.

"Aš remiuosi statistika. Apie kokias muštynes kalbama? O jūs galite patvirtinti, kad tos muštynės buvo?" – rėžė R.Stasiulaitienė.

Tokie komisariato vadovės pasisakymai įsiutino vietos gyventojus.

Žmonės išgirdo priekaištų, jog tai bendruomenė pati kalta, laiku neinformavusi policijos, kad į miesto šventę susirinks ne keli šimtai, o tūkstančiai žmonių.

"Surinkome mažiausiai 30 parašų ir ruošiamės kreiptis į Vidaus reikalų ministeriją. Tegul aiškinasi, kaip mūsų rajone užtikrinamas bendruomenės saugumas, jei komisariato vadovė negali užkardyti paauglių gaujos siautėjimo. Nejaugi nepilnamečių teisės svarbesnės už bendruomenės saugumą?" – piktinosi J.Pozingis.

GALERIJA

  • Miestelio jubiliejų kartu su vaikais minėję žmonės net neįtarė, kad jų atžalas vėlyvą vakarą automobiliu taranuos girtų nepilnamečių ekipažas.
  • Po masinių muštynių – skundas ministrui
  • Po masinių muštynių – skundas ministrui
  • Po masinių muštynių – skundas ministrui
  • Po masinių muštynių – skundas ministrui
  • Julius Pozingis
Rašyti komentarą
Komentarai (54)

siaip zmogus

Kraupu,ir istiesu nei vieno ekipazo nemacau kita diena po sventes jugi neaiskus kas galejo ,,sauti" i galva

minia

O jūs pabandykite sulaikyti ir parsivežti nepilnamečius,reik iš karto tėvus ir soc. darbuotojus išsikviesti, o jei tėvai neblaivūs ir net susikalbėt neina, užtat tokie vaikėzai ir žino kad niekas neatvažiuos ir tuo naudojasi.

minia

tegul mažiau pardavinėja alkoholio baras,nes kažkam rūpi kad būtų kuo didesnis biznis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS