Po pralieto kraujo vienoje Klaipėdos gatvelėje – eismo pokyčiai | kl.lt

PO PRALIETO KRAUJO VIENOJE KLAIPĖDOS GATVELĖJE – EISMO POKYČIAI

Paraleliai su Šilutės plentu esančioje gatvelėje ne visi vairuotojai saugiai įveikia lygiareikšmių kelių sankirtą. Policija po to, kai šią savaitę eismo įvykyje nukentėjo net dvi moterys, kreipėsi į Klaipėdos savivaldybę, prašydama derinti šios vietos eismo judėjimo schemas ir įrengti kelio ženklus.

Sužalotos keleivės

Klaipėdiečiai šią problemą jau buvo užregistravę savivaldybės tinklalapyje. Žmonės pastebėjo, kad ties Šilutės pl. 49 namu esančioje lygiareikšmių kelių sankryžoje dažnokai įvyksta avarijos.

Antradienį nutikusiame eismo įvykyje liejosi kraujas, buvo sužalotos dvi vieno automobilio keleivės.

„Eismo įvykio metu susidūrė automobiliai „Škoda“ ir „Honda“. „Hondos“ vairuotojas, remiantis pirminiais paaiškinimais, važiavo bevarde paraleline gatvele, norėdamas išvengti Šilutės plente esančios mašinų spūsties. Vairuotojas, tikėtina, nesuvokė, kad kerta lygiareikšmių kelių sankirtą, nors gal ir važiavo leistinu greičiu. Neįvertinęs aplinkybių, žmogus nepristabdė ir įriedėjo tiesiai į sankryžą. Tuo metu automobilis gavo šoninį smūgį, ir nukentėjo dvi keleivės“, – situaciją aiškino Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Kliūtis – iš dešinės

Panašu, vairuotojas pamiršo vadinamąjį dešinės rankos principą, kai kelią privalu duoti į sankryžą įvažiuojančiajam iš dešinės.

Automobilio „Honda“ vairuotojo laukia nemalonumai. Žmogus ne tik liko kaltas savo automobilio keleivėms, kurios buvo sužalotos, bet ir gali sulaukti rimtesnių sankcijų.

„Jei keleivių sužalojimus medikai įvertins kaip nežymius, eismo įvykis bus tiriamas pagal administracinę teiseną. Tačiau, jei paaiškėtų, kad nors viena keleivė patyrė nesunkių sužalojimų, gali būti pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – sakė M.Džermeika.

Siūlo statyti ženklus

Šioje vietoje ne pirmą kartą nutinka avarijos. Policijos pareigūnai situaciją sankryžoje jau buvo įvertinę.

„Mes jau buvome informavę savivaldybės Transporto skyrių. Tačiau sprendimų nesulaukta. Po šio įvykio kreipėmės pakartotinai. Manyčiau, turi būti parengta eismo schema ir atsirasti kelio ženklai, žymintys pagrindinį ir šalutinį kelius. Paanalizuosime, gal prieš sankryžą reikėtų horizontaliojo ženklinimo, draudžiančio statyti automobilius, nes jie trukdo matomumui“, – patikino M.Džermeika.

Jis pripažino, kad dėl rekonstruojamos Baltijos prospekto žiedinės sankryžos daugybė vairuotojų spūstis mėgina aplenkti važiuodami paraleline Šilutės plento gatvele. Į Vilniaus plentą išsukama pro prekybos centro „Banginis“ kiemą.

„Gauta pranešimų, kad aikštelėmis lekiama nemažu greičiu. Ten irgi darosi nesaugu. Prekybos centro atstovai taip pat įvertins situaciją. Galėsime suderinti naują eismo judėjimo schemą“, – patikino M.Džermeika.

GALERIJA

  • Po pralieto kraujo vienoje Klaipėdos gatvelėje – eismo pokyčiai
Skaitytojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Dovis

Dažnos avarijos ten, šviesaforas niekam nereikaligas nes už 50m kitas yra, tesiog kas nemoka vairuot ir taisyklių tam ir šviesaforai ar ženklai nepadės. Taippat kaip šalia esančio šviesaforo nekarta mačiau kadangi dažnai ten važiuoju laukia kol užges žalias ir važiuoja per raudona kai tuo tarpu žmonės eina per pėsčiūjų perėja.

Anonimas

Gera.logika - neveikia šviesoforas.ir. pakimba tokie vairuotojai prie sankryžu nes matai nera kas padeda.. taisykles mokinkites,

21 amzius

Ar sviesofora sunku pastatyt? Gyvenam kaip praeitam simtmetyje, kazkokiom ranku taisyklem reikia vadovautis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS