Po provokacijų uostamiestyje – policijos operacija: sulaikytas įtariamasis vėliavų išniekinimu | kl.lt

PO PROVOKACIJŲ UOSTAMIESTYJE – POLICIJOS OPERACIJA: SULAIKYTAS ĮTARIAMASIS VĖLIAVŲ IŠNIEKINIMU

Uostamiesčio pareigūnai sulaikė įtariamąjį, susijusį su valstybės vėliavų deginimu Klaipėdoje. Ne kartą už įvairius nusikaltimus teistas 33-ejų bedarbis po apklausų veikiausiai bus išleistas į namus.

Įraše – įtartini asmenys

Dvylika vėliavų Žvejybos uosto rajone išniekintos praėjusią savaitę – naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

Dar dvi nuplėštos vėliavos rastos savaitgalį.

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas patikino, kad vieną įtariamąjį pareigūnai sulaikė.

„Bet tai tik įtariamasis. Aiškinamės ir kitas, kur kas platesnes, versijas. Šiuo metu tikrai dar daug darbo. Todėl daugiau aplinkybių ar duomenų negalime atskleisti“, – teigė A. Motuzas.

Policija itin atidžiai tiria šį nusikaltimą, pasitelkti miestą stebinčių vaizdo kamerų įrašai.

Po uostamiesčio policijos vadovo A. Motuzo kreipimosi į gyventojus, kai kurie jų atsiliepė į raginimą.

Vaizdo kameros ketvirtadienio naktį, apie 23 val., užfiksavo tris įtartinus asmenis. Įstaigos, kuriai priklauso vaizdo kameros, atstovai susisiekė su policija. Tačiau ar ši informacija pasiteisino, policija nekomentuoja.

Įtariamasis – Lietuvos pilietis

Tyrimas dėl valstybės simbolių išniekinimo pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 127 straipsnį.

Kovo 11-osios proga uostamiestyje iškeltos vėliavos buvo nudraskytos nuo daugiabučių namų.

Kai kur vėliavos rastos su nulaužtais kotais, o kai kur jos buvo sudegintos. Iš viso Klaipėdoje išniekinta 14 vėliavų.

Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla vakar žurnalistams sakė, kad asmuo yra „senas mūsų klientas“, gimęs 1991 m., turintis ne vieną teistumą.

„Jam vienam kol kas esame pareiškę įtarimus, su juo dirbame, asmuo nelinkęs pripažinti savo kaltės, bet manau, kad šis tyrimas pasieks teismą“, – Vidaus reikalų ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje teigė R. Požėla.

Bylą kuruojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius patikslino, kad 33-ejų pilietis buvo sulaikytas kovo 11-ąją.

„Tai yra Lietuvos pilietis. „Sodros“ duomenys rodo, kad jis yra niekur nedirbantis“, – patikslino A. Saunorius.

Arūnas Saunorius. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Suėmimo neprašys

Vyras anksčiau teistas už vagystes, plėšimą, nežymų sveikatos sutrikdymą.

„Kol kas veiksmas vyksta. Bet dar anksti kalbėti apie kažkokias išvadas“, – pripažino prokuroras.

Įtariamasis sulaikytas ne nusikaltimo vietoje.

Kol kas veiksmas vyksta.

Baudžiamojo kodekso 127 straipsnis byloja, kad už valstybės simbolių išniekinimą gali grėsti ne itin griežta bausmė.

„Tas, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino Lietuvos valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų“, – sakoma kodekse.

„Nenaudėlio tokia bausme nelabai pagąsdinsi. Tik mums tai skamba sukrečiančiai. Jam gali grėsti laisvės apribojimas. Teismai dažniausiai maksimalių bausmių neskiria“, – kalbėjo prokuroras.

Prokuratūra ketina skirti kardomąją priemonę.

„Suėmimo į teismą nesikreipsime, bet kardomąją priemonę pasiskirsime“, – patikino prokuroras.

Įtariamajam gali būti paskirtas dokumentų paėmimas ar įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Prokuratūra aiškinsis ir tai, ar šis pilietis kurstė nesantaiką socialiniuose tinkluose. Ketinama išsamiai paanalizuoti jo veiklą, ryšius internete.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

Slykstus landzberginiu fasistu snukis.

Meluoja landzberginiu fasistu STRIBAI. NIEKO jie nesulaike. Negi gaudys SAVUS zmones. Cia tokie patys stribai kaip ir Vilniuje kurie akmenu maisus i gatves priveze kad provokatoriai turetu po ranka kuo dauzyti valdzios istaigu langus. Taip ir Klaipedoje kurioje nemazai rusu tautybes zmoniu. pries kuriuos ir buvo organizuota si skuduru akcija. TAIP norima sukelti NEAPYKANTA rusams ir isprovokuoti zudynes. Taip pat ibauginti Rusijos piliecius kad neitu balsuoti prezidento rinkimuose Rusijos konsulate.

Joo

Lietuvos pilietis matyt turi už ką niekinti Lietuvos vėliavas nes seime visokie masiuliai šimonytės raskevičiai ir mamyčiukai teršia Lietuvos vardą ir Konstituciją.

to bliamba su jumoru

ne tuo adresu pataikei su savo kirilica
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS