Po publikacijos – prokurorų reakcija: P. Gražuliui baigiasi katino dienos? | kl.lt

PO PUBLIKACIJOS – PROKURORŲ REAKCIJA: P. GRAŽULIUI BAIGIASI KATINO DIENOS?

Paskelbus portalo straipsnį apie tyrimo nutraukimą Seimo nariui Petrui Gražuliui, kai jis buvo įtariamas prekyba poveikiu, Generalinė prokuratūra pranešė, kad pakartotinai kreipėsi į naujos kadencijos Seimą, prašydama leisti patraukti parlamentarą baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Portalas jau rašė, kad nors parlamentarui pradėta garsioji byla dėl prekybos poveikiu Generalinėje prokuratūroje buvo nutraukta, kai kurie politikai svarsto, kad dabar, prisiekus naujiems parlamentarams, ją vėl būtų galima atnaujinti.

Byla sustabdyta po to, kai tuomečiai Seimo valdantieji nepritarė panaikinti skandalais garsėjančio savo kolegos teisinės neliečiamybės.

Prieš ketverius metus, liepos pabaigoje, atliekant ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu, Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai atliko kratas, poėmius bei kitus proceso veiksmus vienos maisto gamyba užsiimančios bendrovės patalpose, taip pat Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje.

 

 

Kratos vyko šios tarnybos direktoriaus Jono Miliaus kabinete ir P. Gražulio darbo kabinete parlamente bei gyvenamosiose patalpose Seimo viešbutyje.

Turimi duomenys tuomet leido įtarti, kad šios bendrovės vadovai, norėdami, jog įmonė išvengtų nuobaudų, kurios paprastai taikomos aptikus darbų saugos, pakavimo, ženklinimo, higienos ar kitus pažeidimus, savo neteisėtų tikslų siekė neva papirkdami įvairius atsakingus specialistus arba asmenis, galinčius tokiems specialistams daryti poveikį.

O P. Gražulis nuo 2015 m. gegužės iki 2017 m. vasario, esą veikdamas vienos uždarosios bendrovės interesų labui ir siekdamas turtinės naudos, galbūt piktnaudžiavo Seimo nario tarnybine padėtimi. Dėl to, kaip teigta, valstybė patyrė didelę žalą.

Po praėjusios savaitės portalo publikacijos Generalinė prokuratūra vakar paskelbė, kad generalinis prokuroras Evaldas Pašilis kreipėsi į Seimą pakartotinai, prašydamas leisti patraukti Seimo narį P. Gražulį baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

P. Gražulis: eisiu antrą kartą sėst už Lietuvą

P. Gražulis BNS teigė neabejojantis, kad šįkart parlamentarai panaikins jo neliečiamybę.

Kaip teigia BNS, teisėsaugos bylą parlamentaras ir toliau vadina politiniu susidorojimu.

„Žinau, kad panaikins. Galiu pasakyti taip – eisiu antrą kartą sėst už Lietuvą. Sovietmečiu sėdėjau, dabar antrą kartą sėdėsiu, nes vėl tapom sovietine Lietuva“, – BNS pirmadienį sakė P. Gražulis.

Jis sako nežinantis, kuo yra kaltinamas.

„Aš pats nežinau, už ką esu kaltinamas. Buvau kaltinamas, kad kažkokia listerija buvo, pasirodo, jos nebuvo. Kuo dabar kaltinamas, tiesiog nesuprantu, nežinau“, – BNS teigė Seimo narys.

BNS žiniomis, P. Gražulis tvirtina, kad byla siekiama su juo politiškai susidoroti, o taip pat Seimo narys savo kaltės nepripažįsta.

Rašyti komentarą
Komentarai (136)

Anonimas

Greičiausiai jis dabar atidirbinės čiulpadas .....

ALIO

Nežinau, kaip ten su gražuliu ir jo koldūnais, bet man aišku, kad žiniasklaida daro viską, kad žmonės pamirštų MASIULĮ ir jo niekšybes. Masiulis turi tupėti kalėjime iki savo dienų galo, o ne bimbinėti lasvas ir fylinguotas. Nereikia mums pasakų apie gražulius, - mes norime matyti MASIULĮ už grotų!

Gražulis visiškai teisus-jis tik konstatavo realius faktus

liaudiesmenas taškas livejournal taškas com
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS