Po smurto ir liepsnų – vestuvės | kl.lt

PO SMURTO IR LIEPSNŲ – VESTUVĖS

Prisiminus klasiką, sakiusį, kad visos laimingos šeimos panašios viena į kitą, o kiekviena nelaiminga šeima yra nelaiminga savaip, tektų svarstyti, ar plungiškių Reginos ir Kazimiero Antanavičių pora rado savąją laimės formulę. Vienas prieš kitą smurtavę garbaus amžiaus žmonės galiausiai susituokė ir atleido vienas kitam kaltes.

Nudegė trečdalį kūno

Apie tai jie garsiai prabilo Klaipėdos apygardos teisme, kur nagrinėjama baudžiamoji byla dėl sunkaus artimo žmogaus sveikatos sužalojimo. Kaltininkas šioje byloje vyras, jo žmona – nukentėjusioji.

Anksčiau porą kartų moteris buvo nubausta už smurtą prieš vyrą, kartą ji sulaužė jam kelis šonkaulius, kitąkart – žandikaulį.

Šių metų vasario 2-osios pavakarė nesiskyrė nuo kitų dienų, pora girtavo, pykosi, stumdėsi. 67-erių K.Antanavičius reikalavo degtinės.

Regina nedavė ir žengdama į koridorių pagrasino, kad jam bus taip, "kaip aną kartą". Galima spėti, turėjo omenyje sulaužytus vyro kaulus.

K.Antanavičius įširdo ir žengė paskui pačią. Jis stvėrė prieškambaryje stovintį baką su benzinu ir šliūkštelėjo jai ant nugaros.

Netrukus moteris ir viskas aplink ją suliepsnojo. Ji puolė pro duris ir griuvo į sniegą.

Ligoninėje jai buvo diagnozuota 30 proc. kūno paviršiaus nudegimas.

Namas supleškėjo.

Kartu kilnojo taurelę

Kol R.Antanavičienė gulėjo ligoninėje, vyras glaudėsi nakvynės namuose.

Po kelių dienų nukentėjusiąją Plungės ligoninėje aplankė Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnas, tyręs gaisro priežastis.

Pagyvenusi moteris kilnojo apklotus ir rodė, kur jai labiausiai skauda. Tada ji pareigūną tikino, kad ją padegė vyras.

Vėliau nukentėjusioji pakeitė kalbą ir ėmėsi tvirtinti, kad Kazimieras tik užpylė ant jos benzino, o liepsna plykstelėjo, kai ji užsižiebė cigaretę.

Jokio kito žmogaus poros namuose tada nebuvo, tad nėra kam paliudyti įvykio aplinkybių.

Abu buvo gerokai neblaivūs. R.Antanavičienės kraujyje aptikta 2,79 prom. alkoholio. K.Antanavičiaus blaivumas patikrintas gerokai vėliau, bet ir tada matuoklis parodė 1,5 prom. Gal todėl abu tvirtino nepamenantys daugelio aplinkybių.

Jokių pretenzijų neturi

Teismo procesas niekada nebūna linksmas, bet šiuo atveju jis – dar liūdnesnis.

Teisiamuoju vadinamas K.Antanavičius sunkiai serga, jo liga yra pasiekusi paskutinę stadiją ir išplitusi po visą organizmą.

Jau po nelaimės jis susižalojo dar labiau, važiavo dviračiu, griuvo ir sunkiai susižeidė, operacijos metu jam teko pašalinti vieną svarbų vidaus organą.

Gal šios aplinkybės lėmė, kad Regina ir Kazimieras nebesipyksta.

Rugpjūčio pradžioje jie apsilankė Plungės civilinės metrikacijos skyriuje ir antrą kartą įregistravo santuoką. Kelerius metus jie buvo išsituokę, bet visada gyveno drauge.

Teisme moteris vis kartojo neturinti ne tik jokio piktumo, bet ir pretenzijų vyrui.

Nukentėjusiuoju dėl sudeginto turto pripažintas R.Antanavičienės sūnus iš pirmosios santuokos irgi tikino nesijaučiantis nuskriaustas, jo daiktai buvę menkaverčiai, tad žalos dėl gaisro jis nepatyręs.

Sudegęs namas vertinamas viso labo 1,7 tūkst. eurų.

Prašė vyrą gelbėti

Teismo posėdžio metu prabilta apie galimybę taikyti švelnesnį Baudžiamojo kodekso straipsnį ir bausti nepagydomai sergantį žmogų ne už sunkų žmonos sužalojimą, o sunkų sveikatos sutrikdymą dėl neatsargumo.

Taikant šį straipsnį, įstatymas numato kaltininkui ir aukai galimybę susitaikyti, tada K.Antanavičius būtų atleistas nuo atsakomybės.

Vakar baigiamąsias kalbas sakė valstybės kaltintojas ir gynėjas. Prokuroras savo pozicijos nepakeitė – nors nėra tiesioginių įrodymų, kad žmoną padegė K.Antanavičius, pildamas benziną ant moters jis turėjo numatyti pasekmes.

Prokuroras paprašė metams įkalinti kaltinamąjį, o dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu išteisinti.

Paklausta, ką norėtų pasakyti, nukentėjusioji  moteris tik iškvėpė: "Kaip nors gelbėkit, jis – nesveikas."

Kaip nors gelbėkit, jis – nesveikas.

Advokatas prašė atleisti K.Antanavičių nuo atsakomybės.

"Labai gailiuosi", – toks trumpas buvo paskutinis teisiamojo žodis.

Ką nuspręs teismas, paaiškės rugsėjo viduryje.

Šiuo metu pora gyvena naujuose namuose, savivaldybė jiems skyrė socialinį būstą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ašara

suklydo net kandidatai i prezidentus Zuokai, o cia paprasti vargu, negalios ir ligu kankinami zmones

Pipiec

Tai bent seimynele

SUSIJUSIOS NAUJIENOS