Po susidūrimo su policijos mašina – klausimai: kas kaltas dėl avarijos? | kl.lt

PO SUSIDŪRIMO SU POLICIJOS MAŠINA – KLAUSIMAI: KAS KALTAS DĖL AVARIJOS?

Po susidūrimo su policijos patrulių automobiliu klaipėdietis pensininkas atviravo pasijutęs taip, lyg jau iš anksto būtų pripažintas kaltu. Suvestinėse išvydęs formuluotę, jog tai esą jis trenkėsi į policijos mašiną, vyras tikino, kad viskas buvo priešingai.

Avarija sankryžoje

Aštuoniasdešimtmetis Rimas (pavardė redakcijai žinoma) į nelemtą avariją pateko penktadienį 14.02 val.

"Važiavau I. Simonaitytės gatve. Ties šviesoforo reguliuojama sankryža privalėjau sustoti, nes prieš mane buvusi stambių gabaritų mašina suko į dešinę, vairuotojas praleido pėsčiąjį. Į sankryžą įvažiavau degant žaliam šviesoforo signalui. Tuo metu pajutau smūgį. Tai į mano opelį atsitrenkė policijos "Volkswagen Transporter" automobilis", – tikino vyras.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, išplatindami paros įvykių suvestinę, buvo pažymėję priešingą įvykių eigą.

"Klaipėdoje, Smiltelės g. ir Laukininkų g. sankryžoje, tarnybinis policijos automobilis "Volkswagen Transporter", reaguojantis į B lygio iškvietimą, su įjungtais mėlynos ir raudonos spalvos švyturėliais bei garsiniu signalu, įvažiavo į sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui. Tuo metu į jį atsitrenkė automobilis "Opel", kurį vairavo 1940 m. gimęs vyras. Abu vairuotojai buvo blaivūs. Įvykio aplinkybės tikslinamos", – rašoma pranešime (kalba netaisyta – A.A.).

"O kas turėtų paneigti policijos suvestines? Man pikta, kad jau parašyta, jog aš esu kaltas. Policija važiavo su žiburėliais. Taip tikrai buvo. Bet be jokio garso. Aš juk ne kurčias, atvažiuojančią policijos mašiną dar iš toli būtų girdėjęs visas kvartalas. Policija įvažiuoja į sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui, jų mašina nuneša man visą priekinį bamperį ir dar aš kaltas lieku?" – piktinosi vyras.

Kas mokės?

Pensininkas prisiminė, jog avarijoje dalyvavęs mikroautobuso vairuotojas aiškiai liko nepatenkintas, išvydęs, kiek nuostolių pridirbta sankryžoje.

"Jis man labai grubiai pareiškė – lįsk į mašiną ir niekur neik. Man ne tik bamperis kliudytas, įlenktas kapotas, priekinės grotelės sulaužytos. Šis policijos pareigūnas sustojo tik už sankryžos esančioje autobusų stotelėje, aš dar penkias minutes laukiau, kol jis prieis. Priėjęs pareiškė: "Na va, pinigus iš algos reikės mokėti." Aš jam pasakiau, jog esu pensininkas, algos negaunu. O jis patikino, jog turėjo galvoje save ir savo algą", – įvykių versiją pasakojo klaipėdietis.

Senjorą nustebino tai, jog po susidūrimo su policijos mašina niekas nepuolė pildyti eismo įvykio dalyvių deklaracijos.

Avarijos pastaraisiais mėnesiais tiesiog persekioja uostamiesčio patrulius – viena po kitos sudaužytos net kelios mašinos.

"Jei tai būtų paprasti vairuotojai, vienam iš dviejų tektų prisiimti kaltę ir užpildyti deklaraciją. Šiuo atveju viskas buvo kitaip. Tas pats eismo dalyvis man dar girtumą patikrino. Buvau itin nustebintas tokio elgesio. Beje, visai kitaip elgėsi kiti pareigūnai, atvykę surinkti medžiagos. Jauni pareigūnai buvo kur kas mandagesni. Yra dar vilčių, jog policija turi ateitį", – kalbėjo Rimas.

Negirdėjo sirenos

Atvykę policijos pareigūnai nubraižė eismo įvykio schemą ir davė pasirašyti dokumentus pensininkui.

"Buvau streso būklės ir sunkiai pamenu, kas buvo parašyta juose. Tikiuosi, jog viskas teisinga. Tačiau vos tik pasirašiau, prie mūsų prisistatė moteriškė, kuri patikino esanti liudininkė. Moteris net piktokai policininko paklausė, kas kaltas dėl įvykio. Ji pareiškė, jog  matė, kaip viskas nutiko. Moteris atkreipė dėmesį, kad policija į sankryžą įvažiavo be garsinių signalų. Jos galva, policija garsinį signalą pavėlavo įjungti ir sankryžoje sugebėjo tik du kartus cyptelėti. Policijos sirenos juk numirėlį prikeltų. Bet kas tuo metu buvęs sankryžoje paliudytų – buvo ar nebuvo sirenos", – tikino vairuotojas.

Kaltė neaiški

Atsigavęs po streso, klaipėdietis kreipėsi į policijos komisariatą ir pateikė savo įvykio versiją, surašė pastebėjimus.

"Gavome vairuotojo paaiškinimą. Žmogus tikrai turi tokią teisę", – patikino Klaipėdos Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Tyrimą dėl šio eismo įvykio atlieka Klaipėdos miesto policijos komisariatas.

"Tegul gyventojas nesisieloja, nes suvestinėse pateikiama tik bendra informacija. Formuluotė, jog jis "atsitrenkė į policijos mašiną", dar neįrodo jokios kaltės. Šiuo metu tyrimas dar vyksta, renkami paaiškinimai, analizuojama medžiaga", – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos miesto policijos komisariato Nusikalstamų veikų registravimo skyriaus viršininkė Vitalija Sukauskienė.

Tyrėja patikino, jog tikrai bus išsiaiškinta, ar veikė garso ir šviesos signalai.

"Vairuotojas turi teisę pateikti paaiškinimus, patikslinimus, gali ieškoti liudininkų, žmogus turi teisę susipažinti su medžiaga. Aiškumo ir visų atsakymų į klausimus dar tikrai nėra", – patikino pareigūnė.

Išdaužė mašinas?

Nelaimės keliuose ir gatvėse pastaraisiais mėnesiais tiesiog persekioja uostamiesčio patrulius – viena po kitos sudaužytos net kelios mašinos.

Prieš tris savaites pareigūnų automobilis į avariją pateko Herkaus Manto ir Danės gatvių sankryžoje.

Policijos mikroautobusas susidūrė su "VW Golf" penktadienį  23.30 val.

Klaipėdos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui priklausantį automobilį "VW Transporter" vairavo uniformuotas ir blaivus Klaipėdos apskrities VPK pareigūnas, gimęs 1999 m.

"VW Golf" vairavo 1990 m. gimęs vyras. Pranešama, jog avarijos metu niekas nenukentėjo.

Liepą policijos automobilis į avariją pateko Liepų ir Herkaus Manto gatvių sankryžoje. Tik tą kartą buvo sudaužyta "Škoda Octavia", kuri dar taranavo ir šviesoforą.

Smūgis: 80-mečio Rimo "Opel" automobilis buvo sudaužytas, kai į sankryžą, degant raudonam šviesoforo signalui, įlėkė policijos mašina. / Skaitytojo nuotr.

Tą kartą patruliai lydėjo greitosios medicinos pagalbos automobilį, kuriuo buvo vežamas ligonis.

Liudininkų teigimu, kortežas į sankryžą įvažiavo degant raudonam šviesoforo signalui. Tuo pat metu iš Liepų gatvės, nuo savivaldybės pusės, į sankryžą įvažiavo BMW. Šiam automobiliui švietė žalios spalvos šviesoforo signalas.

Policijos automobilio vairuotojas, vengdamas susidūrimo, pasuko vairą, ir mašina užšoko ant šaligatvio, trenkėsi į šviesoforą.

O štai dėl avarijos, įvykusios automagistralėje ties Gargždais, vis dar vyksta tyrimas.

Kaip teigiama, tarnybinę "Škodą" patruliai, skubėdami gelbėti žmones, sugebėjo palikti antrojoje eismo juostoje ir, peršokę atitvarus, nuskubėjo į avarijos vietą priešpriešinėje eismo juostoje.

Į policijos mašinos galą trenkėsi klaipėdiečių šeimos "VW Passat". Mašina dar kliudė ir kitą šalikelėje stovinčią mašiną.

Po avarijos sužalojimų patyrę klaipėdiečiai mėgina teisme įrodyti, jog patruliams nederėjo kelti pavojaus kitiems eismo dalyviams, o mašiną jie turėjo statyti kaip dera – šalikelėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

N

Še ir durnsm aišku kad farai kalti ju jie vairuot nemoka žiopliai

H

Kalti farai tegu perlaiko teises taip kvailai palikti mašina

Lina

Ir vėl Pareigūnai meluoja!!! Važiavo be garsinio signalo. Buvo įjungti tik švyturėliai!! Stovėjome su dukra prie sankryžos ir matėme. Gėdos turėtume Ponai Pareigūnai kaltinti senyvą žmogų. Turėtumėte džiaugtis jog išvis vyriškis dar sveikas išlipo iš automobilio. Pareigūnų greitinas buvo didesnis nei yra leistinas. Ir švyturėliai be garsinio signalo Jum nesuteikia teisės nesilaikyti KET.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS