Po tragiškos avarijos Klaipėdoje – prakeiksmai vilkiko vairuotojui | kl.lt

PO TRAGIŠKOS AVARIJOS KLAIPĖDOJE – PRAKEIKSMAI VILKIKO VAIRUOTOJUI

Šiurpi avarija judrioje Klaipėdos priemiesčio vietoje sukėlė klaipėdiečių emocijų bangą. Be šimtų užuojautos žinučių žuvusio vairuotojo artimiesiems, žmonės liejo prakeiksmus pirmiausia policininkams, po to sustojusio vilkiko vairuotojui.

Oficialus Klaipėdos apskrities policijos komisariato pranešimas skelbia, kad mirtina avarija įvyko trečiadienį 16.40 val. Vilniaus plente.

Šioje vietoje pirmojoje eismo juostoje stovėjo sugedęs vilkikas su puspriekabe. Į jo galą rėžėsi 1993 metais gimusio vaikino vairuojamas automobilis „Volvo V50“, kuris nuo smūgio tiesiogine to žodžio prasme palindo po vilkiko galu.

Vairuotojas iškart žuvo. Jį iš sumaitotos mašinos ištraukė ugniagesiai.

Nelaimės aplinkybes tiria Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimų valdybos pareigūnai. Kaltės klausimas bus sprendžiamas išanalizavus visas įvykio aplinkybes.

Tuo metu vairuojantys socialinių tinklų vartotojai stebėjosi, kodėl sugedęs vilkikas kelias valandas stovėjo judriame kelyje ant viaduko, ir piktinosi, kodėl policija esą nepasirūpino eismo saugumu šioje vietoje.

Kiti tikino tą pačią dieną važiavę ir patys tik per plauką išvengę susidūrimo su stovinčiu vilkiku, nes pavakarę saulė buvo apšvietusi vilkiko galą ir žybsintys avariniai žibintai buvo nepastebimi.

Daugelis tikino, kad nelaimės buvo galima išvengti, jeigu vilkiko vairuotojas būtų pastatęs avarinio sustojimo ženklą, dažniau vadinamą trikampiu.

Ar šis ženklas buvo pastatytas, dar bus aiškinamasi. Jeigu jo nebuvo, 1966 metais gimusiam vilkiko vairuotojui gali būti skirta bauda.

Kodėl krovininis automobilis stovėjo ant viaduko, taip pat bus tiriama. Taisyklės draudžia sustoti ant viadukų ir tiltų.

Iš avarijos vietos nuotraukų daugelis sprendžia, kad „Volvo“ vairuotojas kažkodėl staiga pasuko iš antrosios į pirmąją eismo juostą.

Sukrečiantį avarijos pasekmių vaizdą matė daugybė pravažiuojančių žmonių, buvo susidariusi ilga automobilių eilė, užtruko, kol atvyko ugniagesiai, kol nutraukė nuo viaduko abi mašinas, surinko ir neutralizavo išsiliejusius tepalus, sušlavė automobilio duženas.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Almantas

aila zuvusio vairuotojo uzuojauta artimiesiems bet ziurint i nuotrauka susidaro ispudis kad volvo greitis buvo gerokai didesnis nei leidziama taip palyst po sunkvezimiu nera paprasta

Drs

Vokietijoje mums sugedus autostradoje iš karto prisistatė policija, neleido stovėti nulydėjo iki pirmos nuovažos. Na o mūsų "angelai sargai" tik smegenis krušti paprastiems žmonėms įpareigoti - stabtelėjau pėsčias už 100m nuo avarijos pažiūrėti, tai jauna policininkė užsipuolė čia negalima, keliauk iš čia ir pan., o bl...t fūrai galima pusė dienos ten stovėti?

Rūtenis

Nenoriu nieko kaltinti, o tuo labiau save vaizduoti super žinovą, bet vieną taisyklę esu įsikalęs savojon makaulėn- važiuoti tokiu greičiu, kad sureaguočiau į bet kokius įššūkius kelyje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS