Prieš beveik keturis mėnesius dingusio klaipėdiečio paieškos tęsiasi: narai vėl šukuos Dangę | kl.lt

PRIEŠ BEVEIK KETURIS MĖNESIUS DINGUSIO KLAIPĖDIEČIO PAIEŠKOS TĘSIASI: NARAI VĖL ŠUKUOS DANGĘ

Prieš beveik keturis mėnesius dingusio vaikino Evaldo Rusio paieškos vis dar nenutrūko. Artimiausiu metu Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai vėl ners į Dangės upę.

Iki šiol rankų nenuleidę jo šeima ir policijos pareigūnai viliasi, kad šį kartą pavyks užčiuopti bent menkiausią pėdsaką.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjos Andromedos Grauslienės teigimu, pareigūnai turi parengę savo veiksmų planą.

„Paieškos nėra nutrauktos. Kiek mane informavo mūsų kolegos, planuojama įvykdyti tolimesnius veiksmus. Palyginti su pirmomis dienomis ir savaitėmis, dabar gauname daug mažiau informacijos iš visuomenės. Anksčiau pranešdavo, kad vienoje ar kitoje vietoje galėtų būti. Be abejonės, pareigūnai turi savo veiksmų planą. Suderinę veiksmus su Priešgaisrine gelbėjimo valdyba toliau vykdys paieškas“, – sakė A. Grauslienė.

Klaipėdos policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė patvirtino, kad šiuo metu laukiama palankių oro sąlygų, todėl tikslus paieškų laikas ir vietos kol kas nėra žinomos.

Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos narai daug kartų ieškojo skenduolio Dangėje ir mariose.

Naudoti sonarai, skirti ieškoti objektams po vandeniu. Nors vanduo Dangėje ir mariose labai drumstas, jais galima išžvalgyti dugną ir blogu oru ar esant stipriai srovei.

Prietaisas žvalgo dugną penkių metrų spinduliu ir aptinka daugiau nei 10 metrų gylyje esančius objektus.

Palyginti su pirmomis dienomis ir savaitėmis, dabar gauname daug mažiau informacijos iš visuomenės.

Du kartus iš Kauno buvo atvežtas skenduolių po vandeniu ieškoti išmokytas šuo. Kartą dešiniau nuo perkėlos jis parodė jaučiantis skenduolį, bet tada narams pritrūko laiko toje vietoje nuodugniai išžvalgyti marių dugną.

Tąkart, po mėnesio paieškų, policininkai paskelbė išnaudoję visas fizinės paieškos galimybes.

Po to atsirado savanorių, nusprendusių surinkti pinigų advokatui samdyti. Teisininko užduotis buvo rasti būdų suaktyvinti dingusiojo paiešką. Tačiau oficialios žinios dėl advokato darbo – nepaviešintos.

Portalas TV3 vasario 14-ąją pranešė, kad šį savaitgalį, vasario 19 d., į Klaipėdą atvyks latvių savanorių organizacija „Helper Latvia“, kartu su savimi atsigabens ir šunis.

Vaikino kūno planuojama ieškoti netoli Klaipėdos centrinio stadiono. Pasak portalo, savanoriai iš Latvijos atvyks pasipraktikuoti dirbti su šunimis ir kartu prisidės prie E.Rusio paieškos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ona

Judinkit vestuvininkus.ir paaiškės.kuo tokie itakingi,kad viskas užčiaupta.

Galvoju

Jei kazkokia kamera mate kaip nuejo link perkelos ir negrizo atgal daneje nerado mariose nerado kura neisplove atgal ale neparejo tai kazi o kanalizacijos sulinius iki kelto tikrino gal kas nuzude.

Grausliene?

Kokia ged..a
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS