Prieš Vėlines – niekšybė: apiplėšė svetimą kapą | kl.lt

PRIEŠ VĖLINES – NIEKŠYBĖ: APIPLĖŠĖ SVETIMĄ KAPĄ

Prieš pat Vėlines aplankiusi vos prieš 10 dienų palaidoto tėvo kapą Lėbartų kapinėse, klaipėdietė ant jo nerado nė vienos gėlės. Šešios didelės vazos buvo visiškai tuščios. Moteris tai prilygina nusikaltimui – kapavietės išniekinimui ir mano, kad piktadariai gėles galėjo panaudoti kapinių krepšelių gamybai.

Klaipėdietė Inga (vardas pakeistas – A.D.), liūdinti dėl tėvo mirties, pasijuto labai įskaudinta, kai praėjus 10 dienų po laidotuvių ant tik ką supilto kapo nerado nė vieno gėlės žiedo.

"Šiandien atvykusi į kapines, buvau nemaloniai nustebusi, nes neradau didelio vazono su gėlėmis, o kitos šešios vazos tuščios – visos rožės pavogtos, taip pat – ir hortenzijos. Tėvuką palaidojome spalio 19 d., atvykau kitą dieną vėl, kad gražiai sumerkčiau skintas gėles į vazas. O šiandien ašaros teka – viskas pavogta. Ar nieko nebėra švento?" – piktinosi klaipėdietė.

Moteris teigė, kad gėlių buvo labai daug, tad jas išgabenti neabejotinai reikėjo mašinos.

Nuspėti, kas galėjo tai padaryti, labai sudėtinga. Labai užjaučiu tą moterį.

Ir veikiausiai tos gėlės panaudotos kapinių krepšelių, kurie yra labai paklausūs prieš Vėlines, gamybai.

"Nežinau, ar čia nuolat taip vagia, ar tik prieš Mirusiųjų dieną, tačiau norėčiau įspėti žmones, kad atkreiptų dėmesį, iš ko perka tuos krepšelius. Nemanau, kad tai galėjo padaryti nuolat prie kapinių prekiaujantys žmonės, turbūt to ėmėsi kokie perėjūnai, neturintys sąžinės ir garbės", – mano klaipėdietė.

Vien prie Lėbartų kapinių per šventines dienas prekiauti gėlėmis ir krepšeliais papildomai išduota 80 leidimų, prie Joniškės kapinių – apie 30.

Kapinių priežiūros skyriaus vedėja Zina Stankienė buvo labai nustebusi, kai išgirdo apie šį incidentą, esą jau senokai tokių dalykų nėra buvę.

Zina Stankienė / Vytauto Petriko nuotr. 

Vaizdo stebėjimo kameros yra tik prie kapinių vartų, bet laidojimo kvartaluose kamerų nėra.

Šiomis dienomis leidžiama žmonėms į kapines įvažiuoti automobiliais, jei tik reikia.

"Žmonių labai daug, transporto srautas yra nukreiptas ratu. Tikrinami tik įvažiuojantys, o išvažiuojančiųjų niekas nekontroliuoja. Tokių vagysčių kartais pasitaikydavo pavasarį. O dabar toks laikas, kai visi važiuoja su gėlėmis, iš vienų kapinių į kitas, ir nuspėti, kas galėjo tai padaryti, labai sudėtinga. Labai užjaučiu tą moterį, kad taip nutiko", – kalbėjo Z.Stankienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

taip taip

....ir mano draugės kapą apšvarino....didelę puokštę buvo...BRUDAI....bumerangas grįžtą...

to''cenzūrai''

Mano komentaro apie ''Emmą''nepraleido cenzūra,o ta kalė apie prostitučių pritoną gali reklamuoti kur tik panorėjus,ko gero yra paklausa ir pas cenzūristus.

>bardakas

Ka rukai arabo smarve?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS